Saznajte zašto devojke odlučuju da se bave striptizom

Mnoge od žena počele su sa striptizom i pre nego što su počele sa studiranjem kako bi bile u stanju da plate „visoku cenu obrazovanja“, sudeći po studiji objavljenoj u „Britanskom žurnalu sociologije i edukacije“.

„Ključni razlozi za ulazak u svet striptiza od strane studenata bili su vioska cena obrazovanja, manjak dostupnosti kredita ili pozajmica i mogućnost da kombinuju striptiz kao profesiju i predavanja zbog fleksibilnosti koju striptiz nudi“, stoji u studiji.

Čak i pre polaska na univerzitet, pojedine plesačice započele su spremanje za visoku cenu visokog obrazovanja tako što su počele sa striptizom pre upisa na određeni univerzitet.

Mnoge studentkinje započele su sa striptizom sa prijateljicama privučene početnim uzbuđenjem i novcem koji ova profesija nudi.

Akademici sa Lids univerziteta intervjuisali su skoro 200 plesačica u Velikoj Britaniji a 29 odsto njih bavilo se nekim vidom studiranja.

Studenti su postali glavna grupa koja striptiz klubovima dobavlja plesačice a jedan grad sa dva univerziteta u proseku ima 12 striptiz klubova.

Studija naglašava da definitivno postoji tenzija između „starijih“ plesačica koje se ovom profesijom bave zbog novca i mladih devojaka sa manje iskustva i brojnim motivima za ulazak u ovu profesiju.

Sociolog Tila Sanders smatra da mlade devojke sebe vide kao „plesačice a na seksualne radnice“ zato što je „prodaja striptiza postala znatno društveno prihvatljivija“.

izvor: B92

Pogledajte još