Na ovo obratite pažnju ako želite da promeniti boju kose

Ako se ne možete odlučiti u koju bi kategoriju spadao vaš ten, proučite garderobu u svom ormaru. Dobro pogledajte koje boje najčešće nosite. Volite li neutralne boje poput bež, sive, bele, kaki ili mornarsko plave, verovatno vam odgovaraju svetliji tonovi kose.

Ako je većina vaše odeće jarkih boja poput smaragdno zelene, magente, ljubičaste, plave, ružičaste ili žute, verovatno će vam bolje pristajati hladniji tonovi.

Svetlo smeđa boja kose, poput one Mirande Kerr, jedna je od najzahvalnijih boja u koju se možete ofarbati. osim ako ste prirodno izrazito svetli, tada biste mogli imati problema s izrastkom.

Crvene boje kose jako su popularne, ipak ne pristaju svakome. Dobra stvar je što postoji jako puno nijansi između kojih možemo birati. Žene toplih tonova tena i tamnije puti najbolje će izgledati sa zlatno bakrenim tonovima, a blede osobe bolje će izgledati s rubin crvenom ili grimiznom crvenom. Za koju god se nijansu crvene odlučili, imajte na umu da se crveni tonovi najbrže ispiraju i da je crvena boja najteža za održavanje.

Ukoliko volite da koristite proizvode za oblikovanje na bazi toplote, crvena nikako nije boja za vas. Ona je osetljiva, lako se ispira i bledi, pa treba izbegavati sve što je oštećuje - sunce, preterano pranje i proizvode za oblikovanje.

Plavih boja kose postoji toliko da bismo mogli pisati samo o njima. Ima ih toliko da ne postoji osoba kojoj ne pristaje barem neka nijansa plave. važno je samo da svako ko je obožavatelj plave kose pronađe idealnu nijansu.

Osobama svetlih očiju i puti najbolje će pristajati plave nijanse slične njihovom tonu kože - pepeljasti, pastelni i kremasti tonovi. Osobama koje prirodno imaju bledi ten i tamnu kosu, poput Gwen Stefani, najbolje će odgovarati zlatni, medeni i karamel tonovi. No, kao što smo videli na Gwen, i platinasta plava uz takav ten može izgledati sjajno!

Kao i kod crvene boje, svako tko se odluči na plavu kosu mora biti spreman na zahtevno održavanje. Plavuše se moraju farbati barem jednom u 6 nedelja kako bi izbegle izrastak i vratile živost boji. Ako vam je to prezahtevno, radije razmislite o boji kose koja je bliža vašoj prirodnoj.

Cosmopolitan

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.