Drogba: Ove sezone šest timova u trci za titulu u Engleskoj

PARIZ, 13. avgusta 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Čelsija Didije Drogba rekao je da očekuje da će se ove sezone čak šest ekipa boriti za titulu prvaka Engleske.

Pored "velike četvorke" - Čelsija, Mančester junajteda, Liverpula i Arsenala, Drogba je u grupu kandidata za titulu svrstao Mančester siti i Aston Vilu.

"Više neće biti velika četvorka, već velika šestorka. Do sada nisam odigrao laku sezonu u engleskom šampionatu. Svake godine je sve teže i teže. Ove sezone, bez sumnje, imaćemo najteži zadatak. Postoji čak pet ili šest ekipa koje će konkurisati za titulu", rekao je Drogba.

Fudbaler iz Obale Slonovače zbog lakše povrede propustio je jučerašnju utakmicu svoje reprezentacije sa Tunisom, ali se nada da će biti spreman za meč prvog kola Premijer lige protiv Hala u subotu.

Drogba je, uprkos spekulacijama o odlasku iz Čelsija, početkom meseca potpisao novi, trogodišnji ugovor sa londonskom ekipom.

"Odlučio sam da ostanem, jer volim ovaj klub i imam visoke ambicije. Ovde se osećam dobro, želim da osvajim još trofeja. Moj glavni cilj je titula prvaka Evrope i ubeđen sam da ove sezone možemo to da uradimo", zaključio je on.

Drogba je u Čelsi došao u leto 2004. godina, a do sada je za taj klub odigrao 216 utakmica i postigao 94 gola.

Pogledajte još