Dečaku iz Kaća koji je izbo reketaše prete smrću preko Fejsbuka

Uz pominjanje incidenta od pre dve godine, dečaku i njegovoj porodici je preko ove društvene mreže prećeno smrću, javlja Novosadska tv. U istim pretnjama spominjana je i krvna osveta, a ceo slučaj je prijavljen policiji.

Maloletnom Krstanu V. su pre nekoliko dana stigle preteće poruke, a u jednoj "autor" navodi da su "izbodeni njegova braća i da će ih osvetiti". Iako je u prvi mah želeo odmah da obriše poruke, ipak ih je sačuvao i pokazao policiji.

Podsećamo, tada četrnaestogodišnji Krstan V. je odgovarao pred sudom za optužbe da je početkom novembra 2012. godine u hodniku na ulazu u Mašinsku školu, gde je pokušao da pobegne i skloni se, nožem povredio i pokušao da ubije dvojicu starijih mladića.

On je tvrdio da su ga ta dvojica konstatno maltretirali. Iako su sugrađani, poznanici i školski drugovi peticijom tražili da se pokušaj ubistva prekvalifikuje u nužnu samoodbranu, optužnica nije izmenjena.

Glavni razlog za to je bila činjenica da dokazi, kao i snimak sa video nadzora jasno pokazuju da su punoletni mladići napali maloletnika, gađali ga ciglama, udarali metalnom kantom, a kada su počeli da ga dave, potegao je nož u samoodbrani.

Protiv dvojice punoletnih mladića za koje se pretpostavlja da su mesecima pre krvavog obračuna iznuđivali novac od Krstana nije podneta nikakva prijava.

Izvor: 24sata

Pogledajte još