EXIT festival: Fusion i Riffs&Beats bine vode vas na put oko sveta!

Od britanskog daba, preko korejskog ambijentalnog metala, i nemačkog indi-folka, sve do kultne Amerikane i japanskog alternativnog roka, na Fusion i Riffs & Beats bine dolaze gitare, bubnjevi, basovi, daire i tradicionalni instrumenti iz Amerike, Evrope i Azije!

Domaćoj publici omiljeni midi ratnici 21. veka, Asian Dub Foundation dolaze u petak, 11. jula na Fusion binu. Njihov zvuk je kombinacija džangl ritmova, daba, pank rok gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija. Tokom svoje duge i plodne karijere ADF delili su binu sa muzičkim velikanima poput Rage Against The Machine, The Cure i Radiohead. Na letnjoj turneji predstaviće svoj novi album “The Signal and Noise”, objavljen krajem prošle godine u Japanu, a nedavno i u ostatku sveta. Ne propustite koncert ovih majstora nastupa, koji važe za jedan od najboljih lajv bendova na svetu, sposobnih da svaku svirku učine jedinstvenom i nezaboravnom.

Kultni američki rok bend, The Afghan Whigs, najavio je svoj sedmi po redu, povratnički album, “Do to the Beast”, vraćajući se na scenu alternativnog roka u velikom stilu. Sastav koji je izvršio ogroman uticaj na mnoge pripadnike žanra, prezentovao je svoje muzičko umeće i sve ono što nas očekuje na ovom albumu, koji izlazi ovog proleća, poslednjim singlom “Algiers”. Prvoborci grandž zvuka i pioniri Amerikane vraćaju se sa svojom mračnom poezijom gradskih ulica koja se graniče sa crnim humorom, 10. jula na Fusion binu.

Na istom mestu, ali poslednji dan festivala nastupiće i nemački Mighty Oaks, koje čine tri momka iz tri različite države. Usred elektronskog Berlina, Amerikanac, Italijan i Britanac napravili su sebi indi-folk utočište, u kojem stvaraju nenametljivu, a opet moćnu muziku koja je za kratko vreme očarala internet zajedincu. Dubinu suptilnom zvuku akustičnih gitara, mandolina i daira daju nijanse električne gitare, basa i bubnja, stvarajući pesme o ljubavi i prirodi. Do sad su svirali kao predgrupa Kings of Leon i Chvrches, prvi studijski album “Howl” objavili su pre nepunih mesec dana, a poslednji singl “Brother” postao je pravi hit u indi krugovima.

Ko bi pomislio da će 2014. godine južnokorejski ambijentalni metal bend osvojiti svetske festivale? Potpuno jedinstveni post-rok, post-avangardni zvuk Jambinai pravi putem tradicionalnih korejskih instrumenata, uz podršku električnih gitara i elektronike. Nakon velikog uspeha prvog albuma “Difference”, korejski petočlani sastav najavljuje i svoj drugi album, zakazan za maj 2014. Savršen bend za Riffs&Beats binu na kojoj nastupaju u nedelju, 13. jula.

Isti dan na Fusion dolazi i japanski alternativni rok sastav iz Kojta, Tricot. Tri devojke i momak za bubnjevima izgledaju kao da su upravo izašli iz reklame za žvakaće gume, a njihova melodična, eksperimentalna muzika toliko je zarazna da će vas naterati da ceo dan skakućete uz post-rok ritmove sa uzbudljivim i nepredvidivim tranzicijama.

Debi album “T H E” objavili su u oktobru prošle godine, a tokom prethodne dve godine svirali su na najvažnijim japanskim muzičkim festivalima, kao što su Fuji Rock i Rock In Japan. Ovog leta kreću na osvajanje Evrope, te budite među prvima koji će ih čuti na ovom kontinentu!

NAPOMENA ZA SVE KUPCE EXIT AVANTURA ULAZNICA U OKVIRU EXIT TRAJB I PROMOTIVNIH AKCIJA: REGISTRACIJA ZA SEA DANCE FESTIVAL DO 31. MARTA!

Svi kupci koji žele da iskoriste besplatnu trodnevnu ulaznicu za SEA DANCE FESTIVAL koju su besplatno dobili kupovinom EXIT AVANTURA ulaznica u promotivnom periodu do 14.01.2014. MORAJU aktivirati svoj vaučer do 31.03.2014. na sajtu www.gigstix.com. Ova procedura se odnosi kako na vaučere kupljene putem interneta tako i na vaučere kupljene na fizičkim prodajnim mestima, u Srbiji i regionu.

Vaučeri koji ne budu aktivirani neće biti validni za SEA DANCE FESTIVAL a narukvica koja bude izdata na osnovu vaučera neće omogućavati ulazak na SEA DANCE FESTIVAL.

ULAZNICE
EXIT: 5.990 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 6.990 din


PRODAJA NA RATE: http://bit.ly/1jH0RxV

Studenti i srednjoškolci:
5.490 din
5.990din

Pogledajte još