Prirodno, jeftino i funkcioniše: Domaća krema protiv bora!

Prilikom suočavanja sa borama, pokušavamo da im se odupremo korišćenjem različitih krema, kozmetičkih tretmana i drugih raznih metoda.

Ipak, većina pomenutih krema i tretmana zahteva veće količine novca. Upravo zbog toga i treba da ih izbegavate, jer fantastičnu kremu protiv bora možete napraviti i sami!

I, ono što je najbolje - pravi se samo od prirodnih sastijaka, odgovara svim tipovima kože pa hidrira i izjednačava kožu, smanjuje vidljive bore, usporava proces starenja i daje vidljive rezultate već nakon sedam dana upotrebe.

Sastojci:
jedno žumance
dve kašike ulja od badema (možete ga zameniti maslinovim uljem)
pola kašike meda
dve kašičice medicinskog vazelina.

Priprema:
Rastopite vazelin na pari (biće vam potrebno par minuta). Nakon toga dodajte ostale sastojke. Dobro izmešajte; biće vam potrebno nekoliko minuta da dobijete homogenu masu. Smesu prebacite u čistu činiju (možete koristiti posudu od stare kreme, samo je prvo dobro operite). Kremu nanosite na čistu kožu laganim, kružnim pokretima.

Napomena: Kremi je potrebno oko sat vremena da upije pa bi bilo mudro da je nanosite dva sata pre spavanja. Kremu držite u frižideru. Ukoliko želite da je ponovo napravite, koristite iste sastojke u istoj meri.

Isprobajte ovaj recept, pa nam javite kakvi su rezultati?

Foto: yayimages.com
Izvor: Nadlanu, Mini Magazin

Pogledajte još