Svašta ste čuli, ali ovi saveti za seks vredni su pažnje

'Žena će najbolji orgazam doživeti dan pre početka menstruacije', tvrdi Laurie Watson, seksualni terapeut i savetnik za parove.

Ako želite da seks traje duže
Najbolje vreme za to je između Božića i Nove godine, kad parovi zbog praznika verovatno ne rade. 'Kad par nije pod pritiskom zbog posla i ima više vremena za zajedničke trenutke, lakše se prepustiti opuštenijem seksu bez žurbe koji će trajati i trajati', tvrdi Terence Watts, psihoterapeut specijalizovan za psihoseksualne probleme.

Ako želite iznenaditi partnera
'Kao što ste već i primetili, muškarci se bude s erekcijom. Dakle, umesto da čekate veče za seks, postavite alarm desetak minuta ranije i imajte seks se na brzinu nakon buđenja, a pre posla', savetuje seksolog Amy Levine.

Ako ste prezaposleni

Neka to bude vikend, kad nemate radnih obaveza i kad niste toliko iscrpljeni. Zajedno uzmite predah od naporne nedelje, uživajte i posvetite se jedno drugome. Ako ste roditelji, pokušajte dogovoriti da bake i dede pričuvaju decu.

Ako želite prekinuti rutinu

Što ste duže s partnerom/partnerkom, to je u krevetu teže biti kreativniji. Misionarska poza svake subote uveče vrlo brzo može da dosadi. Za razbijanje monotonije u spavaćoj sobi, Amy Levine predlaže iznenadni seks usred noći. 'Postavite alarm u tri sata ujutro i iznenadite partnera. Sigurno mu neće smetati što ste ga probudili', ističe.

Pogledajte još