Turistička kolonija

Beograd - Druga turistička kolonija u Sićevu posvećena mogućnostima za razvoj seoskog turizma u Srbiji biće održana od 20. do 23. avgusta, najavila je Turistička organizacija Srbije. 

Turistička kolonija u Sićevu, u organizaciji Turističke organizacije Niša, okupiće predstavnike turističkih organizacija, predstavnike nauke i struke u oblasti turizma i ruralnog razvoja. Prvog dana manifestacije, 20. avgusta, prisutnima će se obratiti profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu Milan Spasojević koji će govoriti o geostrateškoj poziciji Niša, sa osvrtom na jugoistočnu Srbiju. Danko Jović iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije održaće predavanje na temu „Zaštićena prirodna dobra - ograničenja ili nove mogućnosti“.

Učesnici kolonije biće u prilici i da slušaju o ekstremnim sportovima kao šansi i izazovu za ruralni razvoj.

Takođe, teme izlaganja biće i aktivnosti TOS-a u oblasti razvoja seoskog turizma, marketing i promocija, seoski turizam u Evropi i Srbiji, komparativne prednosti i trendovi, finansijska i ostali vidovi pomoći pružaocima usluga u seoskom turizmu - subvencije ministarstava, međunarodni programi, kategorizacija i pravna regulativa, turistička infrastruktura na selu...

Polaznici će, pored slušanja zanimljivih izlaganja, moći da razgledaju Niš i da obiđu okolinu (Jelašnička i Sićevačka klisura, Bojanine vode), kulturno-istorijske znamenitosti (Medijana, Ćele kula, Čegar), kao i da posete Sajam vina u Niškoj banji.

Planirano je i zajedničko prisustvo učesnika kolonije svečanom otvaranju Filmskih susreta u Nišu.

Izvor: Danas
18. avgust

Pogledajte još