Dve verzije ubistva Arkanovog kuma: Nezgodan svedok ili osveta Šaranovićevog klana

U pucnjavi su ranjeni Stojan Novakovića i Goran Ristanović, takođe Arkanovi prijatelji. Rakonjac je živio u blizini kafića u Zvečanskoj ulici i bio stalni gost , što ukazuje na to da je ubica znao njegove navike.

Napadač u maskirnoj uniformi pobegao je automobilom “alfa romeo”, u kome ga je čekao saučesnik, i koje je nekoliko sati kasnije pronađen zapaljen u Ulici Radovana Simića Cige u naselju Medaković.

Rade Rakonjac ubijen je dva dana nakon informacije o novim dokazima koji ukazuju na to da je ubistvo Željka Ražnatovića Arkana imalo političku pozadinu. Svedok čiji identitet nije poznat tvrdi da je Arkanovo ubistvo naređeno iz vrha države zbog Arkanovih susreta sa zapadnim zvaničnicima u cilju rušenja Miloševićeve vlasti. Policija ispituje da li ovo svedočenje ima veze sa jučerašnjim ubistvom.

Ubistvo Rakonjca izvršeno je četiri dana nakon ranjavanja Gorana Bojanića, člana suparničke ekipe Miloša Delibašića, sestrića ubijenog Branislava Šaranovića i uhapšenog Slobodana Šaranovića, koji su u sukobu sa Lukom Bojovićem.

Policija sumnja da je Bojanić ranjen da bi se osvetilo ubistvo Nikole Bojovića, zbog čega njegovu sobu u bolnici obezbeđuje policija. Bojanić nije želeo da otkrije ko je u njega pucao prošlog petka na Zvezdari, ali je scenario napada na njega identičan jučerašnjem napadu. „Folksvagenov“ automobil koji je koristio napadač iste večeri nađen je zapaljen između motela „Hiljadu ruža“ i Bubanj potoka.

Automobil "alfa romeo" pronađen je zapaljen u naselju medaković Ispostavilo se da je vozilo ukradeno pre pet godina i da je bilo u šteku.

Ranjavanje Bojanića, ubistva Rakonjca i Nikole Bojovića (april 2013.) jedini su mafijaški zločini u Srbiji u poslednje dve godine.


Blic

Pogledajte još