Romen Grožan novi vozač Renoa

PARIZ, 18. avgusta 2009. (Beta-AP) - Francuski vozač Romen Grožan zameniće Nelsona Pikea mlađeg za volanom Renoovog bolida u nedeljnoj trci za Veliku nagradu Evrope Formule jedan.

Reno je saopštio da je Pikeov odlazak plod "zajedničkog dogovora da je taj čin u najboljem interesu obe strane".

Grožan će voziti uz Fernanda Alonsa u nedeljnoj trci za VN Evrope u Valensiji, ali i do kraja sezone.

"Vrlo sam ponosan što mi je Reno dao šansu da postanem trkački vozač. Radujem se što ću voziti R29 i pomoći timu da ostvari najbolji mogući rezultat. Čast je i biti Fernandov klupski drug, a moj debi uz dvostrukog šampiona mi daje dodatnu motivaciju", rekao je 23-godišnji Grožan.

Francuz je ušao u Renoov program razvoja vozača 2006. godine pošto je osvojio titulu u francuskom Formula reno šampionatu. Godinu dana kasnije pobedio je u Formula 3 Evrop seriji, a prošle godine je trijumfovao u GP2 Azija seriji.

Ove sezone takmičio se u GP2 u timu Barua Adaks.

"Drago nam je što smo Romenu dali šansu da počne da se trka za tim. Njegov talenat je impresivan i očekujemo da pokaže veštinu vozeći pored Fernanda tokom drugog dela sezone, kojoj ćemo agresivno pristupiti", rekao je upravni direktor Renoa, Flavio Brijatore.

"Želeli bismo i da se zahvalimo Nelsonu za njegov doprinos u periodu koji je proveo kod nas i poželimo mu sve najbolje u budućnosti", dodao je Brijatore.

Treći vozač Renoa u Valensiji biće Lukas Di Grasi iz Brazila.

Pogledajte još