Bez ovoga nikada nećete smršati: Osnove dobre dijete

0

Da biste izgubili kilograme, nikako nemojte gladovati, jer to niti je zdravo, niti garantuje da nećete brzo vratiti izgubljene kilograme. Opasnosti od anoreksije ste, nadamo se, takođe svesni.

Da bi dijeta bila uspešna, važno je da sadrži belančevine, zdrave masnoće, te vlakna, piše ljepota.ba. Ako želite da mršavite zdravo i delotvorno, otkrivamo vam koje su to osnove dobre dijete.

Vlakna – Nalaze se u voću, povrću i integralnim žitaricama. Dnevno bi trebalo da pojedete minimalno 20 grama. Osim što pomažu da duže budete siti, vlakna dokazano smanjuju rizik od suvišnih kilograma.

Kalcijum i vitamin D – Osim što jačaju kosti, ovi vredni nutricijenti pomažu i pri gubitku kilograma.

Omega 3 masne kiseline – Nalaze se u orašastim plodovima, ribi, uljima, pa čak i čokoladi. Osim što pomažu da duže budete siti, istraživanja su pokazala da su ljubitelji orašastih plodova skloniji gubitku kilograma.

Belančevine – Vaša dijeta bi obavezno trebalo da uključuje belančevine. U nedostatku belančevina organizam sporije sagoreva masnoće.

Voda
– Voda pomaže u mršavljenju tako što smanuje apetit. Osim toga, ubrzava razmenu materija, pa se stoga potrudite da pijete dovoljno tečnosti.

Zeleni čaj – Sadrži spoj koji može usporiti proces pojave suvišnih kilograma čak i kada jedete masnu hranu. Ako želite smršati, dnevno bi trebalo da pijete bar 3 šoljice ovog neverovatnog čaja.

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.