DOKAZANO: Zašto je seks za jednu noć dobar?

Seks za jednu noć izvrsna je prilika za istraživanje seksualnosti. U krevetu nema pritiska pa bez problema možete naučiti šta vas uzbuđuje, a šta ne. Što ste sigurniji u svoje potrebe, to ćete lakše budućem partneru objasniti šta želite, tvrde stručnjaci za veze.

Međutim, prilikom upuštanju u ovu vrstu seksualnih aktivnosti treba biti oprezan.

Zaštita je na prvom mestu

Sigurnost je najbitnija, pa se pre odlaska sa žurke svadbe sa potencijalnim partnerom preporučuje da javite prijatelju sa kim ste i gde. Takođe, postoji i rizik od polno prenosivih bolesti pa je zaštita obavezna. U takvim slučajevima ne treba verovati partneru na rič.

Dublja veza ne postoji

Iako bi seks za jednu noć trebao biti neobavezno iskustvo, vrlo je teško odvojiti osećanja od požude. Tokom seksa telo otpušta oksitocin, hormon koji jača emocionalnu povezanost, pa se možete i zaljubiti. U tom je slučaju moguće razočaranje posebno ako druga strana ne oseća isto.

Osećaj krivice prati ove aktivnosti

Seks za jednu noć bi trebalo da bude samo dobra zabava, ali istraživanja su potvrdila da žene najčešće žale zbog ove odluke. Stoga je važno slušati instinkt i ne se upuštati u nešto takvo, posebno ne nakon raskida. Neobavezan seks nakon prekida veze nije najbolja ideja, zato što se u poređenju sa seksom s nekim koga volite može činiti ispraznim. Takva osećanja mogu samo uzrokovati bol i produžiti oporavak.

Posledice su bitne

Požuda može "pomutiti" razum stoga treba pripaziti u kojim se prilikama upuštate u seks za jednu noć, bilo da je to venčanje ili izlazak s prijateljicama. Tračevi se brzo šire pa bi društvene posledice mogle biti nepovoljne, posebno ako je u igri i alkohol. Pod uticajem alkohola ljudi mogu uraditi nešto zbog čega će se kajati.

Prespavati ili ne nakon burne noći

Nakon burne noći najbolje je otići, a ne prespavati, savetuju stručnjaci za veze. Ostajanje bi moglo stvoriti lažan osećaj sigurnosti i podstaknuti nadu da ova veza ima budućnost.

Dnevno.rs

Pogledajte još