Đilas: Nećemo da se selimo iz Krunske

Za oko mesec dana vila u Krunskoj, u kojoj je duže od decenije sedište Demokratske stranke, postaće vlasništvo braće Dragana i Roberta Božića, čiji je otac Dobrivoje Božić nedavno rehabilitovan. Ipak, to ne znači da će DS tražiti novi prostor u koji će preseliti centralu stranke, jer im zakon dozvoljava da na istoj adresi ostanu još najmanje tri godine.

Kako za “Blic” kaže lider demokrata Dragan Đilas, selidbe za sada neće biti.

Zakup 1.500 evra

Vilu u Krunskoj ulici Demokratska stranka zakupila je pre više od 15 godina. Taj objekat im iznajmljuje Poslovni prostor opštine Vračar i to po ceni od oko 1.500 evra

"Nastavićemo da plaćamo zakup u skladu sa zakonom. U ovom trenutku ne razmišljamo o preseljenju", navodi Đilas.

Jedan od braće naslednika Robert Božić nedavno je bio u Beogradu. Tada je za “Blic” rekao da od početka procesa ima dobru saradnju sa demokratama, kao i da su ga više puta lepo primile. On je svestan da DS ima pravo da tom objektu ostane još tri godine po istim uslovima, a kako je naveo, još nije odlučio šta će dalje uraditi s njim.

"Robert i njegov brat Dragan tek treba da sednu i dogovore se šta će uraditi sa njihovom porodičnom kućom, kada Agencija za restituciju i formalno donese odluku o vraćanju. Koliko znam, još ništa nisu odlučili", navodi on.

Izvor: Blic
Foto: Beta - Miloš Miškov

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.