KONAČNO: Otkriveno kako da doživimo još veće zadovoljstvo u seksu

U studiji je učestvovalo 29 parova koji su bili minimalno godinu dana u vezi. Pola grupe dobilo je oksitocin u spreju koji su prskali u nozdrve pre intimnih odnosa. Druga polovina je dobila placebo, ali to nisu znali. Nakon odnosa zabeležili su svoja osećanja prema partneru i koliko je orgazam bio intenzivan.

Pokazalo se da oksitocin nije imao nikakav poseban uticaj na uzbuđenje kod oba pola niti je pomogao muškarcima da lakše postignu erekciju. Ali oni koji su koristili oksitocin pre seksa, pogotovo muškarci, rekli su da je orgazam bio intenzivniji nego pre. Osim toga, parovi koji su uzimali oksitocin rekli su da su generalno bili zadovoljniji seksom. Neke od žena koje su koristile oksitocin rekle su da im je bilo lakše deliti svoje seksualne želje s partnerom.

'Ova studija pokazuje da oksitocin može promeniti određene aspekte seksualnog iskustva i odnose parova', napisali su naučnici s Medicinskog fakulteta u Hanoveru u Nemačkoj.

Bez obzira na pozitivne rezultate, naučnici ističu da nema prevelike koristi od upotrebe ovog hormona za bolji seksualni užitak zato što se oksitocin prirodno oslobađa tokom intimnog odnosa.

Foto: yayimages

Pogledajte još