Posle skoro 30 godina: Nastavak legendarnih 'Gunisa'

Doner, čovek koji stoji iza originalnog ’Supermena’ i serijala ’Smrtonosno oružje’, na novinarsko pitanje o popularnosti filmova rađenim po stripovima i mogućnosti da i sam snimi još jedan, rekao je: ’Ako možete 'Gunise' da nazovete stripom, onda da, radimo nastavak’.

Usledilo je logično pitanje - ko će iz stare ekipe koja se okupila 1985. godine ponovo na veliko platno. ’Nadam se svi’, rekao je Doner.

Avanture u gradiću Astorija proslavile su Džoša Brolina (Levelin Mos iz ’Nema zemlje za starce’) i Šona Ostina (Semvajz Gemdži iz ’Gospodara prstenova’) u ulogama braće Brenda i Majkija Volša, ali i veliku zvezdu osamdesetih Korija Feldmana u ulozi ’Mauta’.

Osim njih, Doner se nada da će se ekipi priključiti i Marta Plimpton (Virdžinija Čens iz serije ’Raising Hope’) kao Stef, ali i Džef Koen, koji je nakon što je oživeo nezaboravnog ’Čanka’ postao pravni zastupnik u Holivudu.

Vremešni Doner (83) nije režirao ništa još od filma ’16 Blocks’ iz 2006. godine, ali sa suprugom radi u ozbiljnoj produkcijskoj kući koja stoji iza serijala X-Men filmova.

Podsećamo, ’The Goonies’ je film u kojem se grupa dece udružuje u potrazi za blagom gusara Jedookog Vilija, sve u cilju spašavanja porodične kuće jednog od učesnika poduhvata. Film i danas važi kao uzbudljiv i smešan, odlična dečija avantura prepuna likova sa kojima su se deca tada mogla poistovetiti.

Ovaj film bila je i ostala inspiracija za neke od najsmešnijih poduhvata detinjstva današnjih tridesetogodišnjaka.

Izvor: HappyNoviSad

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.