Vela se oporavlja od povrede članka

LONDON, 19. avgusta 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Arsenala Karlos Vela oporavlja od povrede članka koju je dobio igrajući za reprezentaciju Meksika, rekao je agent napadača.

Odsustvo Vele iz prve dve utakmice Arsenala u sezoni dovele su do priče da klub možda želi da ga da na pozajmicu. On nije prisustvovao subotnjoj utakmici sa Evertonom u prvenstvu (6:1), niti meč sa Seltikom (2:0) u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u utorak.

Neki mediji povezivali su ga sa pozajmicom za celu sezonu Fulamu, što bi bio deo sporazuma za štopera Bredea Hangelanda.

Velin agent Eduardo Ernandes rekao je da se 20-godišnjak oporavlja od povrede desnog članka, dobijene tokom igranja na KONKAKAF Zlatnom kupu i da ga Arsenal odmara iz predostrožnosti. Nije rečeno kada će se napadač oporaviti.

Prošla sezona bila je prva Velina u Arsenalu. Zabeležio je 14 nastupa u Premijer ligi, ali samo dva puta u prvom timu i postigao je jedan gol. U Ligi šampiona igrao je osam utakmica, od čega dve kao starter. U Liga kupu je zabeležio het-trik.

Pogledajte još