Na spisku osumnjičenih za ratne zločine na Kosovu biće i Hašim Tači

Foto: Armenija Zajmi Bešević / Beta

Na osnovu izveštaja Dika Martija, list navodi da pored Tačija, postoji mogućnost da budu optuženi Adem Grabovci - šef parlamentarne grupe DPK kao i poslanik DPK Saip Muja.

Moguće je da budu optuženi i poslanik DPK Džavit Haliti (aktuelni zamenik predsednika Skupstine Kosova) i poslanik Latif Gaši.

Takođe, iz redova DPK na spisku za moguću optužnicu je i bivši poslanik i visoki zvanicnik DPK Rustem Mustafa, bivši komandant operativne zone OVK za regiju Laba u Podujevu.

Među optuženima bi mogli da se nađu i bivši komandanti OVK koji se trenutno nalaze u pritvoru - Sabit Geci koji je osuđen na 15 godina zatvora i Sulejman Selimi - bivsi vrhovni komandant OVK. Tadođe, u izveštaju Dika Martija se pominje i aktuleni zamenik predsednika DPK i bivši šef kosovske tajne sluzbe Kadri Veseli.

Dnevnik "Bota preš" piše da neće biti pošteđene ni ostale politicke partije, tako da bi na spisku optuženih iz redova Samoopredelenja mogao da bude poslanik Redžep Selimi.

U izvestaju se kao osumnjicen pominje i samozvani tuzilac OVK S.D. kao i jedan visoki oficir vojske Albanije K.L. pise "Bota preš" pozivajuci se na izvestaj Dika Martija.

Za sada se ne zna da li će se tribunal baviti i ubistvima posle ratnog sukoba na Kosovu, navodi list.


Blic

Pogledajte još