Dve tinejdžerke poreklom iz BiH otišle iz Beča da ratuju u Siriji!

Ilustracija / Szefei-Yayimages

Sabina i Samra su sa roditeljima živele u Beču, a u četvrtak, 10. aprila, odletele su sa bečkog aerodroma u turski grad Adanu, odakle su, kako se sumnja, otišle u Siriji.

Očevi nestalih devojčica Sabit Selimović, poreklom iz okoline Zvornika, i Hasib Kešinović iz Brčkog, izjavili su "Dnevnom avazu" da su Sabina i Samra ostavile pisma u kojima su potvrdile da su otišle u Siriju da se bore za islam.

Prema Selimovićevim rečima, njegova kćerka je u pismu koje je pronađeno u njenim knjigama napisala: "Otišle smo na pravi put. Idemo se boriti za islam. Vidimo se u dženetu, tamo je lijepo, tamo je vječni svijet!".

Kešinović ističe da je sve tako organizovano da su oni koji su ih nagovorili da odu u Siriju potrudili da niko ništa ne sazna.

Samrini roditelji otkrili su da je ona pre nekoliko dana otvorila lažni "Fejsbuk" profil pod imenom Safija Al Gariba.

Prema rečima Samrinog rođaka svi prijatelji na tom profilu imaju arapska imena i dominiraju fotografije na kojima su oni sa oružjem. On navodi da u kontaktu sa Samrom jedan od njih je upozorava da se brzo odluče na odlazak i da paze da njih ne dovedu u opasnost.

Prema pisanju lista, obe porodice sinoć su dobile nezvanične informacije da su devojčice prešle tursko-sirijsku granicu.


Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.