Zvezdaši veruju u reprizu Tbilisija

Fudbaleri Crvene Zvezde izgubili su prvi meč poslednje runde kvalifikacija za Ligu UEFA od češke Slavije sa 3:0.

Kapiten tima Nikola Lazetić, vidno je razočaran nakom povratka u Beograd, ali i sada veruje da se čudo, kao u utakmici sa Dinamom iz Tbilisija, može ponoviti.
- Svi smo svesni da smo podbacili i da nas čeka težak posao. Igra u prvom poluvremenu je donekle mogla da parira njihovoj, ali sve vreme smo igrali defanzivno, bez inicijative da postignemo gol. Bilo je malo šansi, ali u tim momentima sudija je više bio na njihovoj strani, čak mislim da smo imali i situaciju da je njihov igrač igrao rukom. Ponovo smo sami sebi dali golove, izgubili sa visokim rezultatom, ali ne predajemo se i očekujem da ćemo u Beogradu igrati potpuno drugačije, rekao je Lazetić.

Kakve su realne šanse?
- Sigurno je da će biti teže nego protiv Tbilisija, kada smo posle poraza od 2:0 verovali da možemo dalje. Sada takođe verujemo, ali smo razočarani što smo sami sebi dali te golove.

Da li je realno očekivati prolaz?
- Sve dok se igra je realno. Potrudićemo se i dati sve od sebe da prođemo. Ovo je bila jedna velika šansa i još uvek je, za celu ovu mladu generaciju. Iako pritisak njihovih navijača nije bio preveliki, dogodilo se to da smo podlegli i primili golove iz nekih njihovih polušansi. Atmosfera definitivno utiče na našu ekipu, pa se nadam da će tako biti i u Beogradu u revanšu, ali samo pozitivno. Pokušaćemo ponovo da napravimo čudo.

Pavle Ninkov je nakon povratka iz Praga, takođe iskazao veliko razočaranje:
- Utakmica je bila dosta teška i opet smo primili golove na našu grešku. Nadam se da će se Gruzija ponoviti, posto je i tamo bila loša prva utakmica. Optimista sam uprkos lošem rezultatu.

Koji su razlozi loše igre?
- Napravili smo dosta grešaka i sami smo krivi za sve. Bilo je i promena u ekipi, mada ne kažem da je to presudno uticalo na nas. Teren je bio dosta loš, tako da je i to donekle smetalo. Bilo je puno tih sitnih problema, koji su nas odveli do minusa od tri gola. U Beogradu ćemo definitivno dati maksimum i pokušati da nadoknadimo razliku.

Trener Zvezde je i nakon meča podsetio na jačinu protivnika, o kojoj je govorio i pred prvi meč:
- Oni su dosta jaka ekipa, a mi nismo imali dosta međunarodnih utakmica, tako da nam je falilo to iskustvo. Slavija jeste bila bolja, ali za sve golove smo sami krivi. Razlog je isključivo neiskustvo, rekao je Vladimir Petrović.

Šta očekivati za revanš?
- Pokušaćemo sve da učinimo da utakmica bude što bolja, a definitivno nije sramota pokušati. Slavija je napravila dobar rezultat i tri gola su velika prednost, ali se ne predajemo i pokušaćemo pred našom publikom ponovo da iznenadimo.

Ko je kriv za poraz u prvom meču?
- Najlakše je nekoga okriviti. Svako može da pogreši, a mislim da ipak imamo dobre igrače koji mogu da se dokažu i u domaćem prvenstvu i u Kupu.

Revanš utakmica igraće se 27. avgusta na Marakani, a karte će biti u prodaji od 24. avgusta po cenama od 400 dinara za sever i jug, 800 dinara za istok, 1000 za zapad i 3000 dinara za mesto u loži.

Pre revanša, crveno – beli na svom stadionu 23. avgusta igraju utakmicu 2. kola domaćeg prvenstva sa Radom. Meč počinje u 20.00.

Katarina Stojković
21.08.2009.

Pogledajte još