Ubedljive pobede Arsenala i Mančester junajteda

BEOGRAD, 22. avgusta 2009. (Beta) - Fudbaleri Arsenala savladali su Portsmut sa 4:1 i izbili na prvo mesto na tabeli engleskog prvenstva, iako su odigrali utakmicu manje od većine rivala.

Dvostruki strelac za Arsenal bio je Abu Dijabi, a golove su postigli i Viljem Galas i Aron Remzi, pa su "tobdžije", koje su u prvom kolu Premijer lige ubedljivo pobedile i Everton i to u gostima sa 6:1, izbili na čelo tabele sa šest bodova.

Ubedljivu pobedu ostvario je i Mančester junajted, koji je u gostima deklasirao Vigan sa 5:0 i dokazao da je poraz od Barnlija od 0:1 u prethodnom kolu bio samo loš dan. Tri boda osvojio je i gradski rival Junajteda Mančester Siti, koji je golom Emanuela Adebajora, njegovim drugim na isto toliko utakmica za "građane", savladao Vulverhempton sa 1:0.

Meč drugog kola Arsenal nije igrao zbog obaveza na evropskoj sceni.

Ubedljivu pobedu ostvario je i Mančester junajted, koji je u gostima  deklasirao Vigan sa 5:0 i dokazao da je poraz od Barnlija od 0:1 u  prethodnom kolu bio samo loš dan.

Vejn Runi je postigao dva gola za Mančester junajted, a mrežu  domaćeg tima zatresli su i Dimitar Berbatov, Nani i Majkl Oven, kome  je to bio prvi pogodak na zvaničnim utakmicama za "crvene đavole" u  koje je u letnjem prelaznom roku došao iz Njukasla.

Tri boda osvojio je i gradski rival Junajteda Mančester Siti, koji je  golom Emanuela Adebajora, njegovim drugim na isto toliko utakmica za  "građane", savladao Vulverhempton sa 1:0.

Srpski reprezentativac Nenad Milijaš igrao je za Vulverhempton u  prvom poluvremenu, a potom je zamenjen.

Istim rezultatom, 1:0, Hal Siti je savladao Bolton, dok su Birmingem i  Stouk igrali bez golova. Sanderlend je pobedio Blekburn sa 2:1

Preostale utakmice trećeg kola Premijer lige igraće se u naredna dva  dana kada će Čelsi gostovati Fulamu, a Liverpul biti domaćin Aston  Vili. Totenhem će gostovati Vest Hemu i kao i Čelsi imati priliku da  pretekne Arsenal na čelu tabele. 

Rezultati:

Arsenal - Portsmouth 4:1
Birmingem Siti - Stouk Siti 0:0
Hal Siti - Bolton 1:0
Mančester Siti - Vulverhempton 1:0
Sanderlend - Blekburn 2:1
Vigan - Mančester junajted 0:5

Nedelja:

Vest Hem - Totenhem
Barnli - Everton
Fulam - Čelsi

U ponedeljak se igra utakmica:

Liverpul - Aston Vila

Pogledajte još