Odluke Vlade: Novo radno vreme od 7.30 do 15.30, vozila samo za državni vrh

Vlada Republike Srbije donela je odluku da u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade, Republičkom javnom pravobranilaštvu i javnim agencijama radno vreme počinje u 7:30 časova i završava se u 15:30 časova.

Takođe, od sada će pravo na službeno vozilo visoke klase na stalno korišćenje imati predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik i potpredsednici Vlade, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Odluka o radnom vremenu je doneta sa ciljem postizanja bolje i efikasnije organizacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Takođe, na današnjoj sednici Vlade Srbije, propisan je način racionalnog korišćenja službenih vozila, kako bi se postigle maksimalne uštede i obezbedila efikasnost u radu.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić objasnio je da je cilj ovih mera bolja efikasnost javnog sektora, ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama.

Ministar Vulin čestitao zaposlenima u Srbiji 1. maj

(old_image)

Beta/Nenad Petrović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i invalidska pitanja Aleksandar Vulin, čestitao je zaposlenima u Srbiji 1. maj, Medjunarodni praznik rad.

"Radnička klasa Srbije i ovaj praznik dočekuje sećajući se boljih vremena, ali i nadajući se da dolaze dani sa više posla i više pravde. U ime Ministarstva i svoje lično ime čestitam nam dan radničkog ponosa i želim da svi zajedno istrajemo u borbi za bolju i pravedniju Srbiju"
, ističe se u čestitki.

Vulin, takođe, poručio da Srbiju čekaju "ozbiljne i suštinske reforme u okviru kojih je i donošenje novog Zakona o radu, u duhu nove socijalne politike i u interesu i poslodavaca i zaposlenih", navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i invalidska pitanja.

Pogledajte još