Keni Ortega režira film o Majklu Džeksonu

Producenti filma "This is it", o nedavno preminulom pevaču Majklu Džeksonu najavili su da će film o Džeksonovim pripremama za nastupe planirane u Londonu 2009. godine režirati Keni Ortega, direktor i kreativni partner Majkla Džeksona na turneji "This is it"

Komentarišući svoj rad na ovom filmu, Ortega je izjavio:

- Ovaj film je poklon Majklovim fanovima. Kada smo počeli da prikupljamo materijale za film, shvatili smo da imamo nešto neverovatno, jedinstveno i veoma posebno. To je lični, ekskluzivni pogled na kreativni svet jednog genija. Po prvi put, Majklovi obožavaoci će imati priliku da ga dožive kao velikog umetnika na zadatku. To je emotivni, dirljivi i snažni film, koji beleži njegov odnos sa saradnicima na koncertima "This is it" , koje je on okupio na projektu, koji se dešava jednom u životu. Snimci prikazuju savršenog umetnika u radu sa drugim pevačima, igračima, muzičarima, koreografima i mnogobrojnim kreativnim članovima tima koji su se okupili povodom istorijskog koncerta. Mnogo je reči kojima se može opisati Majkl ne probama – inspirativni, dinamični, velikodušni, posvećeni, voljeni vođa – vidite ga kao pravog arhitektu i glavnu snagu projekta – velikog majstora svog zanata, kao Zabavljača nad Zabavljačima. Ponosan sam na godine prijateljstva i kreativnog rada sa Majklom i srećan sam što će ljudi imati priliku da ostete njegov duh i zamah. "This is it" će biti zapamćen kao najveći koncert koji niko nije uspeo da pogleda, ali sa ovim filmom dobijamo Majklov portret pred poslednji zov bine i ono što je trebalo da bude njegovo remek-delo.

Evo kako je izgledala jedna od proba u centru Stejpls, neposredno pred smrt Majkla Džeksona...
Većina fotografija iz filma snimana je u junu 2009. godine u  centru Stejpls u Los Anđelesu, u Kaliforniji i u centru "Forum" u Inglvudu, dok se Džekson pripremao za "This is it" - seriju od pedeset koncerata koji su bili planirani da se održe u Areni O2  u Londonu.

Prethodno objavljene informacije o ovom filmskom projektu saznajte ovde!

Film "This is it" će biti prikazan u domaćim bioskopima 29. oktobra.

Pogledajte još