fbpx

Gde je istina: Da li ostajete u vezi zbog novca ili zbog ljubavi?

Ljubav ne može da se kupi, spremno će mnogi reći, ali se čini kako nedostatak novca može da zadrži nesrećne i nezaljubljene osobe u vezi! Do takvog su zaključka stigli britanski istraživači koji su ustanovili kako je gotovo svaki peti par primoran da ostane u vezi duže nego što bi to partneri zaista hteli, jer ne mogu sebi da priušte raskid.

Samo 20 odsto takvih parova je ostalo zajedno dodatna tri meseca, ali ostalima je bilo nešto teže. Tako je čak 43 odsto ispitanika izjavilo da su ostali u vezi godinu dana duže samo zbog svoje finansijske situacije. Teže je bilo za čak 24 odsto ispitanika koji su u takvoj vezi ostali duže od tri godine i posle saznanja da je trebala da se završi.

Kada govorimo o demografiji partnera, osobe stare između 25 i 34 godina bile su najsklonije ostajanju u vezi bez ljubavi, ako je ona značila nekakvu finansijsku sigurnost.

"Šokantno je kada čujete da je tako mnogo osoba prisiljeno da ostane u vezi duže nego što bi to hteli samo zbog finansija, ali možda i nije toliko iznenađujuće. Teško je prekinuti odnose i veze koje stvorimo u vezi, a finansijske veze je najčešće najteže prekinuti. Zajednički krediti, hipoteke, stanarina i troškovi odgajanja dece igraju ulogu u razmatranju ostanka u vezi jednom kada ljubav nestane, ako osobe smatraju da neće same moći da pokriju te troškove", izjavio je Ian Vilijams, predstavnik firme koja se bavi kreditiranjem i koja je sprovela ovo istraživanje.

Izvor: ordinacija

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.