Vidić otkriva detalje iz svlačionice "đavola"

Mančester junajted je, u sezoni koja je za nama, prvi put posle petnaestak godina osetio šta znači i šta donosi tranzicija. Koplje se slomilo na leđima Dejvida Mojsa, nesrećnog Škota koji je na "teatar snova" stigao kao "izabrani", a otišao kao "pogrešni".

Junajted napuštaju definitivno Nemanja Vidić i Rio Ferdinand, stubovi na kojima je počivala reputacija "đavola" duži niz godina, a biće svakako još odlazaka sa Old Traforda.

Vidić, čovek koji uglavnom izbegava razgovore sa novinarima, jer smatra da je njegovo da "priča" na terenu, ovaj put je govorio za britanski "Telegraf" o atmosferi u svlačionici "đavola", ali nije hteo da otkrije baš sve.

Među redovima se može pročitati da srpski defanzivac nije bio u najboljim odnosima sa Mojsom, pa priznaje da je "teško odgovoriti" na pitanje da li bi i naredne sezone nosio dres Junajteda, da je Mojs ranije otišao.

"Probleme koje sam imao rešio sam lično sa trenerom. Oči u oči, kao što i uvek radim. Kada radiš sa nekim na dnevnoj bazi, a nisi srećan rezultatima rada, normalno je da imate razmirice. Onda pričaš sa trenerom, kao jedan od najiskusnijih igrača, neko ko je dugo tu, ko je imao uspeha i pokušavaš da pomogneš. Nekad su iskreni razgovori neophodni. I mi smo ih imali. Iako se nismo slagali sve vreme, uvek se znalo ko je trener. - on je odgovoran i moraš da ga poštuješ", kaže Vidić.

Engleski mediji su pitali Vidića da li su tačne glasine da je Mojs u jednom momentu na treningu odvukao sa strane Vidića i Ferdinanda i pokušao da ih "nauči" kako da se brane kao Fil Džagelka, Mojsov miljenik iz Evertona
Vidic-3.jpg

"Ma to nije uopšte bitno... Sluštajte, šta se desi među igračima - ostaje među igračima. Ne pričaš ni o privatnim stvarima iz svoje kuće. A morate da razumete ko sam ja. Ja sam kapiten. Kapiten mora da bude kapiten - mora da poštuje klub, mora da poštuje i trenera. Svaki problem je rešiv. Ili ga rešiš na lep način ili...", nedorečen je novi defanzivac Intera.

Vidić, ipak, priznaje da Mojsov stil nije uvek bio po volji igrača, ali ističe da to ne znači da je Škot loše radio posao. Samo nije uspeo da popuni rupu po odlasku ser Aleksa.

"Bio je ovo period tranzicije. Dođe neko ko fudbal vidi na drugačiji način, neko ko hoće da igra drugačiji fudbal. Ovih poslednjih nekoliko utakmica smo igrali bolje, jer Rajan Gigs deli mnoge ideje ser Aleksa Fergusona i mi smo na njih navikli. Ne kažem da je Dejvid Mojs imao pogrešne ideje, ali smo se mi komfornije osećali igrali fudbal na već određen način", pojašnjava Vidić.

Heroj navijača Junajteda kaže i da nema svrhe tražiti razlog Mojsovog posrtanja. Veruje da se dojučerašnji šef maksimalno trudio, ponašao kao pravi profesionalac, ali da nije imao ni sreće.
Vidic-1.jpg

"Bilo je teško. Znali smo da će biti teško osvojiti neki trofej, ali nismo očekivali da ćemo tako brzo ispasti iz konkurencije. Ali, nikada nismo dovodili u pitanje trenerove odluke", rekao je Vidić.

Naravno, kada "kola krenu nizbrdo", obično dolazi i do sukoba među saigračima. To se i dogodilo u svlačionici Junajteda, ali Vidić ne želi da iznosi "prljav veš".

"Svađali smo se. Ove godine više nego ikad. Ali, to je normalno. U teškim vremenima ljudi pokažu da im je stalo. Svi smo i dalje prijatelji. Svađali smo se kako bi popravili situaciju. Dugo smo zajedno i kada je tako onda možete jedan drugome da kažete neke stvari. Bilo je tu teških trenutaka", priznaje "stena".

izvor:rts

Pogledajte još