IZGLEDA ŠAŠAVO, ALI DELUJE: Ova kugla će nam promeniti život!

0

Zamislite da, umesto da stavite prljav veš u mašinu, uradite obratno – ubacite mašinu u veš i on postane čist! Ovaj izum osmislio je kolumbijski student Huan Kamilo Restrepo i tvrdi da “radi”!

Reč je o metalnoj kugli, nazvanoj “Luna”, u koju bi trebalo sipati malo vode. Kroz pore metalne površine izlazi oblak statički nabijene vodene pare koja prodire kroz tkaninu, piše Večernji list.
Kugla se kreće kroz odeću uz pomoć vibracija i impulsa, pa tako čisti odjeću. “Luna” se ponaša kao “magnet” koji svojim statičkim nabojem na sebe privlači čestice prljavštine impregnirane vodenom parom, i kroz pore na površini usisava ih u sebe. Posle čišćenja, preostalu vlagu u odeći kugla suši toplim vazduhom.

– Ovakav način pranja odeće pogoduje i očuvanju okoline, a ujedno štedi i vodu i struju, optimizuje vreme i olakšava pranje i negu tkanina – kaže Huan i dodaje da je “Luna” proizvod budućnosti.

Njegov izum ušao je u finale prestižnog takmičenja Electrolux Design Lab. Ako pobedi, Huan će svoj izum dobiti 5.000 evra i pola godine plaćenog stažiranja u Electrolux Design Labu, a domaćice širom sveta više mesta u kupatilu i čarobnu kuglu pomoću koje će oprati veš bez po muke.

Foto: Electroluxdesignlab.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.