fbpx

PAŽNJA: Humanitarci, bez ove dokumentacije ne krećite na put!

BEČ - Prevoz humanitarne pomoći do Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine je za sada moguć, međutim svi koji žele da se uključe u akciju, samostalno ili u saradnji sa nekim od punktova za prikupljanje pomoći, moraju da poseduju i neophodnu dokumentaciju.
Kurir prenosi saopštenje Humanitarnog koordinacionog centra Saveza Srba u Austriji u kom se navodi šta je neophodno od papira za nesmetan prelazak preko granice.

Svi koji žele da krenu put ugroženih područija, moraju da imaju:

- Izjavu o donaciji i preciznu specifikaciju artikala koji su pripremljeni.

- Natpis „Humanitarna pomoć“ mora biti odštampan u najmanje dva primerka i postavljen (zalepljen) iza vetrobrana.

Formulari se mogu dobiti putem elektronske pošte (info@sgoe.or.at), ili putem Fejsbuka u
okviru profila Saveza Srba u Austriji, kao i putem humanitarne koordinacione grupe „Pomozi mi“ ( https://www.facebook.com/groups/pomozi.mi/).

Ispunjenu dokumentaciju sa svim traženim podacima (ime organizacije, pečat, potpis) potrebno je skenirati i poslati ponovo na gore navedenu adresu, kako bi dokumentacija bila prosleđena diplomatsko-konzularnim predstavništvima i nadležnim instancama koje će urgirati za taj specifičan transport na navedenom graničnom prelazu.Tek tada je moguće krenuti na put.

Po izvršenju misije potrebno je zatražiti deklaraciju o predaji pomoći. Sve ove aktivnosti rade se u koordinaciji sa ambasadom Republike Srbije, ambasadom Bosne i Hercegovine i Predstavništvom Republike Srpske u Beču.

Organizacije kojima se možete obratiti u Beču, kao i širom Austrije, dostupne su u okviru navedenih punktova za prikupljanje pomoći.

info tel.: 068860250453 Humanitarni koordinacioni centar Saveza Srba u Austriji.

kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.