Završena evakuacija Gerontološkog centra Obrenovac; vrh poplavnog talasa u utorak, ili sredu

Reka Sava u Beogradu je u blagom porastu, ali je situacija pod kontrolom i nasipi se ojačavaju od Gazele ka Železničkom mostu, izjavio je danas načelnik oprativnog gradskog centra za vanredne situacije Aleksandar Marsenić. Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Đorđe Babić rekao je da će evakuacija ugroženih iz Obrenovca biti nastavljena i tokom noći.

MUP Srbije saopštio je večeras da su uspešno evakuisani korisnici Gerontološkog centra u Obrenovcu. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopštilo je ranije danas da su nadležne službe započele evakuaciju 309, uglavnom nepokretnih ili polupokretnih korisnika Gerontološkog centra Obrenovac. U evakuaciji je učestvovao i ministar Aleksandar Vulin i zaposleni u sistemu socijalne zaštite. Korisnici će najpre biti prebačeni u Gerontološki centar na Bežanijskoj kosi, a deo njih će biti razmešten u Domove za stare u Smederevu, Mladenovcu, Kragujevcu, Pančevu i Zrenjaninu.

Iz Hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da vrh talasa u utorak ili sredu stize u Beograd, koji je spreman za odbranu od vode, a iz Ministarstva energetike apeluju da se štedi struja. U međuvremenu, iz Crvenog krsta poručuju da sada ima dovoljno hrane, robe i lekova, da se volontera javilo i više nego što je potrebno, ali da nedostaju higijenski paketi.

Izvor: Novosti

Pogledajte još