Partizan doputovao u Slovačku, igrači optimisti

BEOGRAD, 26, avgusta 2009. (Beta) - Fudbaleri i stručni štab Partizana doputovali su oko 13 sati u slovačku Žilinu, a većina igrača istakla je da veruje u plasman u Ligu Evropa, uprkos remiju (1:1) u prvoj utakmici u Beogradu.

Fudbaler "crno-belih" Adem Ljajić istakao je da očekuje da će njegova ekipa zaigrati agresivnije nego u prvom meču u Beogradu.

"Moja forma polako se podiže, a verujem da će cela ekipa odigrati na visokom nivou u sutrašnjem duelu sa Žilinom. Nadam se dobrom rezultatu, a iako smo juče vežbali izvođenje penala, verujem da sve možemo da završimo u regularnih 90 minuta", rekao je Ljajić novinarima po dolasku u Slovačku.

Napadač Brana Ilić kazao je da u ekipi vlada optimizam i vera u dobar rezultat na sutrašnjoj utakmici.

"Optimisti smo... Rezultat iz prvog meča nam kaže da je u ovom duelu sve još otvoreno. Došli smo maksimalno spremni, daćemo sve od sebe i zbog toga ne sumnjam da možemo da prođemo dalje", istakao je Ilić.

Odrambenom fudbaleru Ivanu Obradoviću sutrašnja utakmica biće poslednja u dresu Partizana, jer će već od petka nastupati za špansku Saragosu.

"Imali smo dosta problema u poslednjih nekoliko utakmica, o čemu najbolje svedoče rezultati i nezadovoljstvo navijača. Prethodnih dana radili smo na tome da ispravimo neke greške i verujem da sutra možemo da dođemo do pobede", kazao je Obradović.

On je dodao da se ekipa prethodnih dana nije mnogo obazirala na medijske spekulacije o smenjivanju trenera Slaviše Jokanovića zbog neočekivano loših rezultata na početku sezone, pre svega u evropskim takmičenjima.

"Možda su malo na nas uticale te priče, ali sutra nas 11 mora da zaigra kao jedan", zaključio je Obradović.

Napadač Miloš Bogunović istakao je da je ekipa u poslednjih sedam dana razmišljala samo o meču sa Žilinom.

"To je najvažnija utakmica za nas. Želimo da ispravimo kiks iz meča u Beogradu. Verujem da ćemo sutra igrati ofanzivnije i da možemo da zabeležimo rezultat koji će nas odvesti u dalje takmičenje", rekao je Bogunović.

Fudbaleri Partizana odradiće večeras trening na stadionu Žiline, a utakmica se igra sutra od 19.30.

Pogledajte još