Četvrtak, 27. avgust 2009.

BEOGRAD, 27. avgusta 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o pregovorima srpskih zvaničnika sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i neizvesnosti oko usvajanja Zakona o informisanju.

ALO - O sukobu interesa predsednice parlamenta Slavice Đukić Dejanović, u tekstu "Slavice, ostavka". List piše i da su "Albanci zaklali taksistu i pobegli na Kosovo".

BLIC - "Vlada predlaže otpuštanje 10 odsto činovnika", o pregovorima sa MMF-om. "Rade Marković zaštićeni svedok za ubistvo Ćuruvije", piše list o mogućim posledicama stupanja na snagu Zakonika o krivičnom postupku. O utakmicama Crvene zvezde i Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope u tekstu "Pižon veruje u čudo, Jokanović čeka penale".

BORBA - "Predsednik Tadić leti ekonomskom klasom, ministar Jeremić iznajmljuje privatne avione", o troškovima pojedinih ministara Vlade Srbije. "Slavica Đukić Dejanović u sukobu interesa", o nalazu Odbora za rešavanje o sukobu interesa.

VEČERNJE NOVOSTI - O izgradnju tunela u Vojvodini u saradnji sa Kinom u tekstu "Kinezi buše Frušku goru". O boravku misije MMF-a u Beogradu i pregovorima sa srpskim zvaničnicima u tekstu "Lokal vraća plate!". O novom kvaru Jatovog aviona u tekstu "Kvar prizemljio letilicu 'Jata'". "Srbija ostaje cela", poručuje ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

GLAS JAVNOSTI - "Nema nastave 1. septembra", o nezadovoljstvu prosvetnih radnika zbog kašnjenja plata. O predstojećem odlučivanju o predlogu zakona o informisanju "Odbacite zakon koji gasi medije". List piše i da Srbi sa Kosova prikupljaju potpise protiv misije EU na Kosovu: "Peticija za otkaz Euleksu".

DANAS - "Brisel ocenjuje Srbiju 14. oktobra", list piše da će Evropska komisija za mesec i po dana objaviti izveštaj o napretku Beograda u procesu integracija u proteklih godinu dana. O neprihvatanju Konvencije o zabrani kasetne municije u Beogradu u tekstu "Generalštab zakočio potpisivanje". "Slavica Đukić Dejanović: Raskinuću sa Galenikom", o sukobu interesa predsednice Skupštine Srbije.

KURIR - List piše da sindikati prosvete negiraju da je s resornim ministarstvom postignut dogovor i najavljuju da školska godina neće početi na vreme ako ne dobiju drugi deo julske plate, u tekstu pod naslovom "Štrajk".

POLITIKA - "Vlada će preživeti glasanje o medijskom zakonu", piše list. O neizvesnosti oko dolaska švedske kompanije Ikea u Srbiju u tekstu pod naslovom "Hoće li Srbija oterati 'Ikeu'". O velikim razlikama u cenama domaće zimnice i cenama u trgovinama u tekstu "Domaća zimnica porazila industrijsku".

PREŠ - "Protiv svi glavni urednici, za Dinkića, Karleuša, Biserko", o predlogu izmena zakona o informisanju o kome bi poslanici Skupštine Srbije trebalo da se izjasne u ponedeljak.

PRIVREDNI PREGLED - O pregovorima sa MMF-om "Čist račun - duga ljubav s MMF-om". O vladinim socijalnim merama "Vlada danas o zaštiti radnika". List analizira kineski ekonomski rast, pod naslovom "Kinu muči višak investicija u industriju".

Pogledajte još