Dujković: Mlada reprezentacija će biti uspešna kao uvek

BEOGRAD, 27. avgusta 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković izjavio je da se nada da će ova generacija biti uspešna kao prethodne i da će ispuniti cilj i plasirati se na Evropsko prvenstvo 2011. godine u Danskoj.

"Počinje naš put ka Danskoj. Do sada smo malo razgovarali, malo trenirali i odigrali jednu prijateljsku utakmicu sa Izraelom. Sada počinje ono pravo. Nadam se da ćemo cilj prethodnih generacija da dostignemo i prevaziđemo", rekao je Dujković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dujković je najavio da će pripreme reprezentacije početi u ponedeljak 31. avgusta, za prvi meč sa Slovačkom u kvalifikacionoj Grupi 7 za plasman na EP sa Slovačkom.

U Grupi 7 još se takmiče Norveška, Hrvatska i Kipar.

"Kvalitet naših igrača je poznat i o tome ne treba trošiti reči. Oni nisu sada prvi put selektirani. Do sada je bilo malo vremena da sprovedem neke svoje ideje, ali sigurno je da ćemo igrati napadački fudbal kakav ja volim", rekao je Dujković.

On je objasnio da su u reprezentaciji Srbije igrači iz dobrih klubova, koji rade sa dobrim trenerima i od kojih je 10 učestvovalo na prošlom Evropskom prvenstvu.

"Očekujem da ćemo mi biti među favoritima u grupi, a da će kandidati za drugo mesto biti Norveška i Slovačka", rekao je Dujković.

Prema njegovim rečima, narednog protivnika Slovačku nije gledao "uživo", ali je dobio snimak meča sa Norveškom.

Utakmica sa Slovačkom održaće se 5. septembra u 16.30 u Novom Sadu. Ulaznice će moći da se kupe od 31. avgusta na blagajni stadiona, a po ceni od 200, 300 i 400 dinara.

Na spisku selelektora Dujkovića nalaze se sledeći igrači:

Golmani: Živko Živković (Metalac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički),

Odbrambeni: Milan Milanović (Lokomotiva, Rusija), Jagoš Vuković (Rad), Vujadin Savić (C. zvezda), Marko Jovanović (Partizan), Rajko Brežanović (Partizan), Siniša Stevanović (Partizan), Slobodan Rajković (Tvente, Holandija),

Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Gulan (Empoli, Italija), Ivan Radovanović (Atalanta, Italija), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan, Češka), Adem Ljajić (Partizan),

Napadači: Miralem Sulejmani (Ajaks, Holandija, Slavko Perović (C. zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina), Nemanja Milić (OFK Beograd).

Pogledajte još