fbpx

A KAKVE CIPELE VI NOSITE: Šta izbor obuće govori o vašoj ličnosti!?

Odelo čini čoveka? Svi znamo da je čovek mnogo više od onoga što nosi, ali ipak sam izbor odeće i naklonost određenim stilovima dosta govori o ukusu, statusu i sklonostima osobe, te na određeni način gradi prvi utisak drugih o nama. A da li i cipele govore nešto o nama: ko smo, kakve smo, šta volimo, čemu se divimo, koliko nas zanimaju moda, detalji, koliko smo u toku sa vremenom i trendovima? Psiholozi su potvrdili ovu tezu, ujedno pokušavši da iskristališu profil žene na osnovu izbora cipela. Čitava priča jeste pomalo naivna i neozbiljna, ali svakako je interesantna, a ko zna, možda uspete i da se pronađete! Pa evo šta vaše cipele govore o vama!

1. Visoke potpetice:
Ako volite štikle vi ste najverovatnije neobična i dopadljiva osoba, koja potajno čezne za pažnjom. Pomalo ste hiroviti, čak i razmaženi, ali uvek dobijete ono što želite. Sigurni ste u svoje moći i seksepil, i nimalo vam ne smeta što vas pojedinci doživljavaju kao plitku i budalastu devojku!

2. Baletanke:
Pripadnice lepšeg pola koje se najradije odlučuju za baletanke jesu slatke, prijatne, povremeno predvidive i dosadne. Duboko u duši i dalje ste dete. Iznova se trudite da budete otvoreni i pristupačni, ali ipak retko koga puštate u svoj svet. Uglavnom ste ljubazni i pažljivi, a muškarci vas doživljavaju kao osobu kojoj je potrebna zaštita.

3. Bajkerske čizme:
Devojke i žene čiji je izbor "tvrda", rokerska obuća, poput aktuelnih bajkerskih čizama hladne su, odmerene i pomalo egocentrične. Ne veruju ljudima, pa su uglavnom veoma samostalne, ali su istovremeno i veoma osetljive i stalo im je domeđuljudskih odnosa. Pametne su i uvek se iznova iznenade ljudskom grubošću i neadekvatnim ponašanjem.

4. "Muške cipele":
Ako se odlučujete za cipele inspirasane muškom obućom ("oksfordice") uzdržane ste i radije skrivate svoja osećanja, čak i kad izgarate od istih. Znate šta želite i gazite ka cilju bez obzira šta drugi misle o tome. Precizni ste i pronicljivi, a niste skloni lakom sklapanju prijateljstava.

5. Sportska obuća: Devojke kojima su slaba tačka patike i uopšte uzev izrazito sportska obućavaže za aktivne, normalne i druželjubive. Vole putovanja i da budu stalno u pokretu. Uvek se trude da budu okružene ljudima koje vole i poštuju.

6. Platforme: Žene koje radije od visokih potpetica biraju nešto udobnije platforme obično su jednostavne, samopouzdane i snažne u ljubavi. One su i sklone oklevanju i dvoumljenju, a u ljudima traže pouzdanost i poverenje.

Izvor: Pressonline

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.