Od sutra prijava štete u Obrenovcu

On je pozvao građane na strpljenje, jer službenici neće biti u mogućnosti da odjednom prime sve prijave šteta u poplavama.

Opština Obrenovac počeće da radi sutra ujutro u devet sati, na staroj adresi i u staroj zgradi, precizirao je Čučković na konferenciji za novinare i istakao da će u opštini dežurati ljudi koji će pružati neophodne informacije građanima, koji će moći da prijave sve što im je oštećeno u poplavama.

"Napravili smo 10 kategorija dobara koja su oštećena poplavom, od individualnih stambenih objekata, poljoprivrednih objekata, lokala, firmi, do automobila i drugih pokretnih stvari, kao što su plovila i radne mašine", rekao je Čučković.

On je takođe napomenuo da, kada opština sutra počne da radi, neće biti u mogućnosti da ođednom primi svih 30.000 zahteva za oštećene objekte i 25.000 zahteva za oštećene automobile i zato zamolio građane za strpljenje, jer će prijave biti moguće i putem telefona i Interneta.

"Nakon toga će komisije izaći na teren i napraviti zapisnike", rekao je Čučković.

On je, kako je saopšteno iz opštine, najavio da bi u utorak ceo Obrenovac trebalo da dobije tehničku vodu, kako bi mogli da počnu procesi dezinsekcije, deratizacije i čišćenja grada i dodao da je velikim zalaganjem "Elektrodistribucije Beograd" i radnika JKP "Vodovod i kanalizacija" Obrenovac uspostavljena strujna veza sa fabrikom za prečišćavanje vode na Zabrežje.

"Što se tiče kanalizacionog sistema, ronioci su sve vreme na terenu i pokušavaju da reše situaciju sa jezerima u gradu, kako bi što pre postojećih 11 džepova očistili od vode. Tu pre svega mislim na naselja u centru grada, kao što su Dudovi, naselja Viraga, Senjak i druga", kazao je Čučković i istakao da se dodatno radi i na tretiranju komaraca sa zemlje i iz vazduha.

Izvor: B92

Pogledajte još