Najbizarnija pitanja putnika u avionu: Možete li isključiti motore, previše su bučni!?

Možete li isključiti motore i izmasirati moju barbiku? Kao jedno od "top pitanja" navode: "Možete li isključiti motore, previše su bučni!?" U anketi sprovedenoj među 3.000 članova posade aviona Virgin Atlantica, dosta njih je istaklo kako su već navikli na pitanja poput "Molim Vas, može li pilot zaustaviti turbulencije?" ili "Da li postoji McDonald's u avionu?".

Mnogi su putnici pitali stjuardese mogu li otvoriti prozor, a, eto, pitali su i gde se mogu istuširati, ili gde su dečije igraonice u avionu. Od stjuardesa je traženo i da masiraju barbike, zabavljaju razuzdanu decu, ili da pomognu naći izgubljeno stakleno oko.

Ipak, iz kompanije navode kako njihove stjuardese uvek nastoje pomoći putnicima ili barem dati valjano objašnjenje, ma kako to teško bilo.

Ni dispečeri kompanije nisu izuzeti od ovakvih pitanja, te su morali objašnjavati mogu li putnici uhvatiti voz iz Fidžija do Novog Zelanda, ili mogu li povući australijski novac iz međunarodnih bankomata. Bilo je i pitanja poput "Moram li koristiti pravo ime na avionskoj karti?" ili "Koji je glavni grad Evrope?", "A Afrike?".

Jedno od upečatljivijih je i "Kako je moguće da moj avion poleće iz Sidneja u 10 sati ujutro, a stiže u Vankuver u 10 sati ujutro istog dana?".

Izvor: Klix.ba

Pogledajte još