TORONTO UBEDLJIVO VODI: Proglašeni najgori aerodromi na svetu

Aerodrom Toronto Pirson, najveći međunarodni aerodrom u Kanadi, prethodnih pet godina dobijao je najviša priznanja za aerodromske usluge u Severnoj Americi, ali je i za poslednjih 12 meseci zaslužio posebno priznanje, proglašen je za najgori na svetu po kašnjenjima, prenosi "Volstrit džornal".

Kašnjenja u Torontu su gora nego bilo gde drugde u svetu, više od 53 odsto polazaka sa ovog kanadskog aerodroma tokom juna i jula nije stiglo na vreme na odredište, navode stručnjaci u avio-saobraćaju na osnovu analiza objavljenih na "FlightAware" sajtu koji prati u realnom vremenu avio-saboraćaj širom planete.

Nakon Toronta, sledeća dva najgora na svetu, kada su u pitanju kašnjenja tokom juna i jula su aerodrom u Montrealu, a potom i onaj u Frankfurtu, sa naknadama za kašnjenje u odlasku od 48,2 odsto i 46,2 odsto.

Stvari u Torontu postaju sve gore, navode stručnjaci i dodaju da su kašnjenja dostigla vrhunac 30. juna, kada je odloženo 347 letova ili 66,6 odsto planiranih avio-polazaka.

Problemi su nastali usred nepripremljenih uslova, povećanog obima putnika i letova nakon korone i letnje sezone, a usled nedostaka osoblja za utovar, istovar...

Aerodrom u Torontu se, kao i ostali, mesecima muči da podnese nalet potražnje jer je ukidanje ograničenja putovanja zbog kovida-19 u koliziji sa običnom sezonom putovanja u letnjoj sezoni.

Mnogi vazdušni putevi i aerodromi nisu bili u poziciji da iznajme dovoljno radnika da zadovolje tu potražnju, nakon što su otpustili osoblje usred pandemije i hibernacije putovanja koju je korona izazvala.

Izvor: RTS/Tanjug
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još