Mamurluk i glavobolja u najavi: Kokakola i alkohol su loša kombinacija

Hamburgeri i maslinovo ulje

Posle rezultata brojnih istraživanja mnoge su domaćice zamenile suncokretovo ulje maslinovim uljem. Jer maslinovo navodno ne sadrži holesterol i čak pomaže u smanjenju holesterola. Ali, što se tiče blagotvornih svojstava maslinovog ulja, oni 'nestaju' čim čarobno ulje dospe u tiganj. Nemojte da bacate pare, maslinovo ulje koristite za salate, nikako nemojte na njemu da pržite hamburgere. Inače, hamburgere je bolje peći u rerni. Izbegavajte prženu hranu u svakom slučaju.

Alkohol i Kokakola

Čak i one žene koje jako paze na svoju liniju i broje svaku kaloriju, ponekad dozvoljavaju sebi malo alkohola. Pritom alkohol mešaju sa gaziranim pićem kao što je dijetalna Kola. Morate da znate da se Kokakola 'bez šećera' vrlo brzo apsorbuje u crevima što podstiče i bržu apsorpciju alkohola. Kao rezultat toga količina alkohola u krvi mnogo je veća nego što bi bila da ste popili neku drugu kombinaciju. Sem toga i mamurluk će od te kombinacije biti veći.

Pivo i kikiriki
Kikiriki sadrži velike količine vitamina B, E, PP i D, kao i minerale kao što su natrijum, kalijum, kalcijum, mangan, gvožđe i fosfor. Međutim, alkohol uništava većinu tih hranjivih materija pa je zato bolje da se rešite navike mešanja kikirikija i piva.

Kivi i mleko ili kivi i jogurt

Mnogi misle kako je ovo voće idealan dodatak zobenoj kaši, jogurtu ili mleku u milkšejku. Kivi ionako koristite za ukrašavanje šlaga na torti, pa zašto ne biste i na druge načine u kombinaciji sa mlečnim proizvodima? Odgovor je jednostavan: zato što se sama priroda pobrinula da ovu kulinarsku kombinaciju učini nemogućom. Kivi sadrži poseban enzim koji razgrađuje pa ukus mleka čini vrlo gorkim.

Izvor: haber

Pogledajte još