Dinkić:Ako preživimo ovih nekoliko meseci izbori 2012.

BEOGRAD, 29. avgusta 2009. (Beta) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da je uveren da će izmene i dopune Zakona o javnom informisanju biti usvojene, da će pregovori s Međunarodnim monetarnim fondom biti uspešno okončani i ocenio da je Srbija veoma udaljena od izbora.

"Čini mi se da smo veoma udaljeni od izbora. Uveren sam da uskoro počinje postepeni oporavak srpske privrede, očekujemo velike investicije u narednim godinama, ukidanje viza za putovanje u EU. Najgore je iza nas. Ako Vlada uspešno pregura narednih par meseci, izbore ćemo imati u redovnom terminu 2012. godine", rekao je Dinkić intervjuu za Večernje novosti od nedelje.

On je kazao da je od Demokratske stranke dobio uverenje da će sporne izmene i dopune Zakona o informisanju biti usvojene u Skupštini Srbije i odbacio kritike da one "uvode cenzuru i medijski mrak".

Govoreći o pregovorima s Međunarodnim monetarnim fondom, on je rekao da vlada jedinstveno nastupa u tim pregovorima: ne povećavati namete privredi i građanima, već trajno smanjiti državnu administraciju i neproduktivnu javnu potrošnju.

Pogledajte još