Radomir Antić: Naš cilj je pobeda

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je spisak igrača na koje će računati u kvalifikacionoj utakmici za SP naredne godine, protiv Francuske, 09. septembra na Marakani.

U odnosu na dosadašnji sastav, malo iznenađenje predstavlja izostanak Marka Pantelića, koji još nije pronašao novi angažman, a nova imena u timu su golman Željko Brkić iz Vojvodine, kao vezista Partizana Radosav Petrović.

Golmani: Vladimir Stojković (Sporting), Vladimir Dišljenković (Metalurg), Željko Brkić (Vojvodina)

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Ivica Dragutinović (Sevilja), Ivan Obradović (Real Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio)

Vezni red: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Radosav Petrović (Partizan) , Miloš Krasić (CSKA), Zoran Tošić (Mančester Junajted), Miloš Ninković Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard)

Napadači: Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Marko Milinković (Košice)

Naš tim se trenutno nalazi na prvom mestu Grupe 7, sa 5 bodova više od Francuza, koji imaju utakmicu manje. Četiri dana pre suseta sa nama, „galski petlovi“ će odigrati meč za Rumunijom.

Ukoliko pobedimo na "Marakani" 9. septembra plasman u Južnu Afriku biće obezbeđen, iako do kraja kvalifikacija imamo meč sa Rumunijom 10. oktobra na "Marakani" i sa Litvanijom 14. oktobra u gostima.

Selektor Radomir Antić je nakon objavljenog spiska istakao kako je ponosan na uspeh koji je napravljen, ali i atmosferu koja vlada pred odlučujući meč sa Francuzima:
- Ispunjen sam, malo je reći, zadovoljstvom. Ova atmosfera koju svi osećamo je potvrda da smo stekli poverenje. Siguran sam da ćemo u ovoj atmosferi mi profesionalci naći snagu, adekvatno ponašanje i svu tu atmosferu pretvoriti u pozitivnu energiju. To nam je potrebno da bi jednog velikog protivnika dočekali na pravi način. Za mene, kao čoveka iz fudbala, ovo je jedna velika šansa, da još jednom potvrdimo kvalitet, integritet i pre svega ambiciju.

Kako kometarišete činjenicu da su sve karte već rasprodate?
- To što ljudi dolaze u velikom broju na stadion govori da samo mi već pobedili. Biće i nekih novih stvari, ali idemo dalje. Jedan rezultat, kakav god da bude, neće nas skrenuti sa puta.

Kako komentarišete spisak pozvanih igrača?
- U ovom trenutku verujem da je to tim koji može da pobedi Francusku. Poziv sam uputio isključivo igračima za koje mislim da su spremni za ovo iskušenje. Što se tiče Marka Pantelića, moram da kažem da Srbija nije ekipa bez tog igrača. Razgovarao sam sa njim i zajedno smo došli do zaključka da je trenutno bolje da izostane, kako bi u narednim danima rešio klupski status. Sa Boškom Jankovićem sam takođe razgovarao. On je trenutno u Barseloni, gde se oporavla od operacije i želim mu što brži povratak na teren.

Imamo veliku prednost, koliko to opterećuje?
- Stanje na tabeli zaista ne gledam i u ovom trenutku čak ne razmišljam ni o remiju. Naš cilj je uvek pobeda.

Šta mislite o činjenici da Francuzi pre susreta sa nama igraju u Rumuniji?
- Ne znam da li je to dobro ili ne po nas. Sigurno da bi raspoloženje u njihovoj ekipi bilo loše, ako bi izgubili u Rumuniji, ali mislim da je bolje da se više bavimo sobom, nego njima. Sigurno je da sve pametno što dobijemo iz Pariza kao informaciju, umećemo da iskoristimo na najbolji način.

U ponedeljak, 31. avgusta, na stadionu "Marakana" će biti pušteno u prodaju poslednjih 4.000 ulaznica za duel Srbije i Francuske. Blagajna će raditi od 10.00, a karte koje će se naći u prodaji su za severnu i južnu tribinu i prodavaće se po ceni od 400 dinara. 

Katarina Stojković

Pogledajte još