Fekalne vode su novi problem u Obrenovcu

Situacija se u Obrenovcu polako normalizuje, a najveći problem, uz kanalizaciju, predstavlja odnošenje velikih količina stvari koje je poplava pretvorila u đubre.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da u nekoliko naselja zbog fekalnih voda nije preporučljivo da se u njima boravi u narednih 72 sata.

Čučković je apelovao na građane da ne dolaze i izbacuju stvari iz kuća i drugih objekata "jer taj prostor mora da se od strane Ministarstva zdravlja tretira adekvatnom hemijskim tretmanom".

"U naselju Braće Jugović, pošto je dublja voda, još uvek postoje uginule životinje i to tretiramo sutra jer mora da se povuče voda da bi moglo da se priđe i da se sve što je uginulo odnese", rekao je on.

Prema njegovim rečima, paralelno će se vršiti odnošenje mrtvih životinja i tretiranje područja hemijskim preparatima od strane službi Ministarstva zdravlja.

"To su naselja Šljivice, Braće Jugović u Dudovima, ulica Ace Simovića do Savske, ulica Zapreških partizana i naselje Mirak u kojima sada trenutno ne bi trebalo da borave ljudi koji su došli da sređuju kuće", rekao je Čučković.

On je objasnio i da će taj prostor u narednih 72 sata biti intenzivno tretiran svim mogućim preparatima a nakon toga će nadležni dati procenu stanja na terenu.

Izvor: B92

Pogledajte još