Pucnjava u Ledincima: Ranjen u sačekuši namenjenoj prijatelju

Hici ispaljeni iz „skrovišta“ od žbunja u maloj i uskoj Ulici Brestova u Ledincima kod Novog Sada, u ponedeljak oko 21.30, teško su ranili Igora Ognjenovića (27) iz Sremskih Karlovaca, dok je njegov prijatelj i meštanin tog sremskog naselja Ljubo Bogićević (35) ostao nepovređen.

Ognjenovića su pogodila četiri hica, ispaljena iz oružja sa prigušivačem, a zasad nepoznati muškarac, koji je bio maskiran, u klasičnoj „sačekuši“, pucao je sa udaljenosti od svega dva-tri metra. Iskoristivši mrak, napadač je pobegao i za njim se još traga. Inspektori novosadske kriminalističke policije utvrđuju i motiv pucnjave, a istraga treba da otkrije da li je meta maskiranog napadača bio ranjeni Ognjenović ili Bogićević, ili možda obojica.

Tu dilemu ima i Bogićević. On kaže da se prethodnih dana nije dešavalo ništa sumnjivo, nije dobijao nikakve pretnje, niti sumnjive telefonske pozive. Koliko mu je poznato, ni Igor nije primetio ništa sumnjivo.

- Izašli smo iz moje kuće da ga ispratim - prepričava Bogićević šta se dešavalo ispred njegove kuće u Ulici Brestova 55a u Ledincima. - Prethodno me je Igor njegovim kolima dovezao iz grada, večerali smo i krenuo je svojoj kući. Pozdravili smo se, i odjednom je pao pogođen mecima. Pucano je iz komšijskog dvorišta preko puta.

Bogićević ističe da ne može da pretpostavi šta bi mogao da bude povod pucnjave. Bavi se prodajom automobila, a Igor je radio kao obezbeđenje u lokalima u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu. Pretpostavlja da ih je napadač pratio tog dana.

Na pitanje zbog čega se dovodi u vezu sa poslovima sa trgovinom drogom i zbog čega je privođen početkom godine u akciji MUP „Grom“, Bogićević, odbijajući da se fotografiše za novine, kaže da „nije bio hapšen, već da je tada u njegovoj kući rađen pretres, ali da ništa nije pronađeno“.

PSI ĆUTALI
Mada su u dvorištu porodice Bogićević dva ogromna psa, srednjeazijski ovčari, i reaguju na svakog prolaznika ulicom, kobne večeri su ćutali.

- Ne znam zbog čega, ali uopšte nisu lajali - kaže Bogićević, ne krijući da je i njemu to čudno

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još