Čučković poručio osiguravajućim društvima da se "ne igraju" s poplavljenima

On je naveo da u Obrenovcu ima i stanova i lokala koji su poplavljeni od bujičnih voda, od fekalnih voda iz kanalizacije koje su se vratile kroz toalete, od podzemnih voda, od naleta vode.

"Ako je neko osigurao poslovni ili stambeni prostor od poplave da se ne igramo igre reči da li je bujična poplava ili je poplava od podzemnih voda ili je poplava od instalacija u toaletu, sve te vode su bile od poplava", rekao je Čučković.

On je ponovo pozvao osiguravajuća društava da isplate premiju osiguranja kako bi se uopšte zavrteo ekonomski život i kako bi se drugi stanovnici vratili.

"Neće osiguravajauće kuće propasti za milion dinara po stambenom objektu ili za dva miliona po poslovnim objektima, ali nekome će to značiti mogućnost povratka u grad, da se otvore poslovni objekti, kupi nameštaj", rekao je Čučković.

On je ponovio i da po sadašnjim procenama oko 30 odsto stanovništva u ovom trenutku neće da se vrati u grad u ovakvom stanju i bez mogućnosti da obnove svoj porodični život kojim su imali pre katastrofe.

U Obrenovcu se i danas nastavlja čišćenje grada od kabastog smeća, sanacija i dezinfekcija terena, koje obavljaju pripadnici vojske, a u toku i je popravka glavnog kolektora za fekalnu kanalizaciju.

Taj kolektor je smrskan na dva mesta, u dužini od devet metara, a večeras će stići specijalne cevi iz Nemačke, duge 30 metara koje će omogućiti da bude osposobljen.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još