FORMULA USPEŠNE VEZE: Evo šta je potrebno da biste bili srećniji par

Za uspešnu vezu potrebna su, matematički izraženo, samo 22 minuta dnevno - 20 minuta razgovora i dva minuta fizičkog kontakta, piše Večernji list.

Ranija istraživanja pokazala su da 12 zagrljaja koje dnevno razmenimo sa partnerom utiču na povećanje bliskosti i privrženosti. Naravno, seks je zasebna stavka i ne “ulazi” u prethodno navedena dva minuta; vođenje ljubavi tri puta sedmično je prosek neophodan za kvalitetnu vezu.

Ali, osim fizičke bliskosti, važna je i ona emocionalna. Nerešene svađe i osećaj povređenosti mogu da unište čak i vezu u kojoj sve pršti od erotskih strasti.

Partner koji ignoriše ono što mu smeta ili ga povređuje kod drugog partnera samo pogoršava odnose. Razgovor u kom će obe strane otkriti svoje motive za neki potez, kao i emocije, jedini je način za oslobađanje akumulirane tenzije u vezi. Kada ste sa nekim godinama u vezi, to znači da oboje znate gotovo sve jedno o drugom. Zato je jedini način za jačanje veze uključivanje novih aktivnosti u život. Razmenjivanje priča o iskustvima koja ste doživeli bez partnera osvežiće vašu vezu i pomoći vam da ponovo vidite svog partnera, kao i on vas, u drugom svetlu.

S druge strane, ako stalno viđate partnera u istim okolnostima, on će vam dosaditi. Zato izađite na ručak sa njim i njegovim kolegama i koleginicama da biste videli kako se ponaša prema njima.

Na početku, to će vam možda biti čudno, ali je i neophodno. Ništa ne može da ubrza rad srca kao kada vidite da druga žena flertuje s vašim muškarcem. Samo, potrudite se da on tačno zna šta možete da tolerišete, a šta nećete da trpite ni po koju cenu! Nove aktivnosti, kao i priče o njima, aktiviraju proizvodnju hormona dobrog raspoloženja.

Stoga, radite zajedno neke nove stvari i uskoro ćete se osećati kao na početku veze. Upravo iz ovog razloga, većina parova se ponovo zaljubljuje na odmoru.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.