"Od sutra ne dolazite na posao" - mejl koji je dobilo 60 zaposlenih beogradskog Dreya

Do skoro ste od onih koji su radili u Dreyu mogli da čujete da je to bio posao na koji su čekali, da je jedinstveno mesto za rad u Srbiji i da je okruženje koje omogućava učenje i razvoj. Međutim, danas su se svi ti utisci definitivno srušili. Bez upozorenja, zaposleni su sinoć dobili informaciju da više ne treba da dolaze na posao, jer je firma u procesu likvidacije.

Naravno, u ponedeljak ujutru svi su se ipak pojavili ispred kancelarije, a obezbeđenje koje je jedino bilo prisutno im nije dozvolilo ni da uđu u svoje kancelarije. Zanimljivo je da sa planovima za gašenje nisu bili upoznati ni menadžeri, pa ni direktor. Svi su zajedno ostali ispred zgrade jutros u Kralja Petra 45.

Drey kreiraju internet i mobilna rešenja, a sva rešenja su rešavali inhouse – tako da se u jednom danu na tržištu našla ozbiljna ekipa: programeri Java, ASP.NET, MVC, mobilni developeri za iOS, Android, Blackberry i Windows platforme, Data Analyst, Data Scientist, grafički i UX dizajneri, a tu je i ozbiljna biznis ekipa: market analitičari, customer support, account menadžeri i dr.

Izvor: startit.rs

Pogledajte još