Vučić u Berlinu o podršci Srbije na putu ka EU

On je rekao da očekuje da će u razgovoru biti reči o tome na koji način nemačka vlada može Srbiji dodatno da pomogne u sprovođenju sveobuhvatnih reformi.

Nemački mediji prenose izjavu kancelarke Merkel da se raduje poseti premijera Vučića i hvali Srbiju, koja je veoma napredovala na putu ka EU, izjavio je Čadež za Jutarnji program TV Pink, posredstvom "skajpa", jer trenutno boravi u Nemačkoj.

Prema rečima Čadeža, kancelarka Merkel se pohvalno izrazila o politici Vlade Srbije, pogotovu na planu političke i ekonomske stabiizacije regiona.

Govoreći o sveobuhvatnim reformama na putu Srbije ka članstvu u EU, Čadež je rekao da taj put podrazumeva promene u oblastima zakonodavstva i privredne strukture.

Čadež je ukazao da već sada ima dosta nemačkih investitora u Srbiji koji su do sada investirali oko 1,6 milijardi evra i zapošljavaju oko 20.000 ljudi u Srbiji.

Prema rezultatima nedavne ankete udruženja nemačke privrede o tome koliko su nemački privrednici koji rade u Srbiji zadovoljni svojim poslovanjem, 93 odsto njih bi ponovo investirali i odlučili se za Srbiju, dodao je Čadež.

Izvor: B92

Pogledajte još