VODIČ ZA ŽENE: Šta sve možeš dok dragi gleda Mundijal

Danas počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu, a za sve one pripadnice lepšeg pola koje ne znaju ni koliko igrača ima tim donosimo mali vodič za preživljavanje Mundijala jer i zvanično kreće mesec tokom kojeg na muškarce neće moći da računaju.

1. Prvo što morate da znate jeste da se Mundijal održava svake četiri godine. Onda i nije strašno izdržati tih mesec dana. Zamislite da je svake godine!

2. Prvenstvo se igra u Brazilu i to u večernjim terminima zbog vremenske razlike. Prva dnevna utakmica počinje u 18 časova, a poslednja u ponoć. Znači, računajte da svako veče imate slobodno.

Popodne neka vam bude rezervisano za druženje sa svojim dragim, a večeri mu prepustite i nemojte ga pitati kad se vratio kući s gledanja utakmice ili kada je legao.

Imajte na umu da utakmica traje 90 minuta, plus poluvreme, eventualno produžeci i pucanje penala.

3. Večeri iskoristite da se vidite sa drugaricama sa kojima mesecima niste stigli da popijete kaficu. Idite u bioskop, pozorište, na neki koncert, zakažite večernji tretman kod kozmetičara ili masera, pročitajte knjigu, ili prosto izađite u grad da prošetate. Iskoristite to vreme za sebe i nadoknadite propušteno. Aktivnosti s decom suprugu ostavite za trenutke kad se ne igra.

4. Probajte, ali stvarno probajte da provedete onu narodnu: Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se. Probajte da date priliku fudbalu i odgledate barem jednu utakmicu s njim. Možda vas ponese navijački zanos. Ako ništa drugo, neki igrači su zaista zgodni. Ali samo parite oči, nikako to ne izgovarajte naglas u muškom društvu. Nije bitno kako izgledaju već kako igraju!

A možete i da organizujete žensko veče na kome ćete s drugaricama gledati utakmice. E s njima slobodno naglas komentarišite šta god vam drago. Od bicepsa, tricepsa, do frizure i dresova.

5. Dogovorite zajedničke aktivnosti u terminima kad nema utakmica. Idite na izlet u subotu na primer, ili rezervišite vikend za dvoje nakon što sudija poslednjim zviždukom označi kraj prvenstva.

6. Ako želite da zaradite dodatne bodove, napunite frižider njegovim omiljenim pićem i osigurajte dovoljno grickalica. Predložite mu da pozove prijatelje da gledaju utakmicu kod vas.

7. Zaposlite ga kad ne gleda utkamicu. Neka iznese smeće, prostre veš, opere suđe i pomogne vam u kućnim poslovima. Nemojte mu to predlagati dok traje utkamica.

8. Ako želite mir u kući, nemojte mu reći "to je samo igra" ako reprezentacija za koju navija izgubi utakmicu.

9. Pošaljite dragog da s drugarima gleda utakmice u nekom od gradskih kafića (svi su nabavili televizore), a vi iskoristite veče za sebe. Priredite sebi mirišljavu kupku, pustite laganu muziku, naspite čašu omiljenog pića... I uživajte!

Ako ste, ipak, među onim malobrojnim srećnicama čiji muškarci ne gledaju fudbal, onda ništa. uživajte sa svojim dragim.

Pogledajte još