Čanak zgranut: Nedopustivo je šta rade Šešelju

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine je u intervjuu "Kuriru" rekao da je to verovatno najveća sramota međunarodnog pravosuđa u istoriji, ili barem jedna od najvećih sramota.

"Bez obzira šta ja mislio o Vojislavu Šešelju, bez obzira što lično mislim da je on počinio stvari za koje bi trebalo da dobije ozbiljne vremenske kazne", kazao je lider LSV.

"Problem je u tome što smo mi u koaliciji 17 godina, ako računate lokal. Imali smo za to vreme i uspone i padove, bilo je svega. Proteklih nekoliko godina to stvarno više nije funkcionisalo...Jer sada smo u situaciji da se koalicioni partner ponaša tako da ga apsolutno ne interesuje šta mislimo o bilo čemu. Da nam pripisuju neprincipijelnost, da rušimo vladu...", kaže Čanak.

Podsetimo, sudija Žan Klod Antoneti, predsedavajući pretresnog veća na suđenju Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, zatražio je od obe strane u postupku da se u roku od sedam dana izjasne o mogućem privremenom puštanju Šešelja na slobodu, potvrđeno je za B92 u SRS.

Govoreći o izlasku iz koalicije sa DS posle 17 godina saradnje, on je rekao da je jedan od razloga za takvu odluku bilo to što se sa predsednikom DS Bojanom Pajtićem nije sreo više nego što se može izbrojati na prste jedne ruke za vreme Pajtićeva tri mandata u Vladi Vojvodine.

On je dodao da je problem i to što se poslednjih 14 godina ništa ne događa na temu promene položaja AP Vojvodine, na temu uključivanja administracije Vojvodine u izvršnu vlast Srbije, osim onoga što se uradilo u prvoj godini posle 5. oktobra.

Izvor: B92

Pogledajte još