POSTAVLJENA BOMBA: Pokušaj atentata na predsednika Ukrajine?

Pripadnici obezbeđenja kabineta ukrajinskog predsednika Petra Porošenka deaktivirali snažnu eksplozivnu napravu koju su pronašli u neposrednoj blizini kabineta, prenosi Tportal.hr

- Eksplozivna naprava nađena je tokom noći blizu jednog ulaza pored kojeg Porošenkov automobil prolazi na svojoj redovnoj ruti. Reč je o napravi sa pet granata i kilogramom metalnih matica – rekao je izvor, a preneo Rojters.

- To je bila snažna naprava – istakao je.

Izvor nije otkrio više detalja o ovom bezbednosnom incidentu, a kabinet predsednika Porošenka nije se još službeno oglasio.

Podsetimo, 49 ukrajinskih vojnika poginulo je kada su separatisti srušili teretni avion kod istočnoga grada Lugansk u noći na subotu, objavio je vojni portparol Vladislav Seleznov. Nakon toga, predsednik Ukrajine je rekao da svi koji su umešani u ovaj teroristički akt moraju biti kažnjeni.

Napad se dogodio satima nakon što je ruski predsednik Vladimi Putin u razgovoru s predsednikom Evropske komisije Žozem Manuelom Barozom naglasio da ukrajinske vladine snage treba da prekinu oružane operacije u Ukrajini.

Zapad, pak, optužuje Kremlj da oružjem snabdeva proruske separatiste u Ukrajini. Sjedinjene Države objavile su u petak da je Rusija proruskim separatistima na istoku Ukrajine isporučila tenkove i bacače raketa, opremu koja je poslednjih dana prelazila granicu između dve zemlje.

Ukrajinski guverner pokrajine Dnjepropetrovsk zato je u petak predložio predsedništvu svoje zemlje gradnju sigurnosnog zida duž gotovo 2.000 kilometara duge granice s Rusijom koji bi trebao da spreči svaki upad iz Rusije.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.