Programer Facebooka platio 20.000 dolara da umre u Igri prestola

Dejvid Goldblat, programer zaposlen u kompaniji Fejsbuk, jedan je od dva srećna dobitnika nagrade na aukciji koju je organizovao Džordž R. R. Martin, autor sada već čuvenog dela “Igra prestola“.

On je uplatio sumu od 20.000 dolara na aukciji koju je Martin organizovao prošle nedelje, a čiji je cilj bio sakupljanje humanitarne pomoći za rezervat vukova u Santa Feu.

Svako ko je uplatio pomenutu sumu novca, dobio je priliku da učestvuje u zanimljivoj igri, u kojoj dva srećna dobitnika dobijaju priliku da osmisle svoj lik koji će se pojaviti u narednom delu knjige “Igre prestola”.

Kako je programer izjavio, trebalo mu je svega deset minuta da se odluči na učestvovanje u humanitarnoj akciji.

- Srećan sam što sam u mogućnosti da uradim ovu super stvar, koja ima jedan stvarno human cilj – rekao je on.

Time što je uplatio pomoć, Goldblat se odlučio da u seriji bude Valirijac, potomak “zmajevih lordova” iz Martinovog dela, a pisac mu je poručio da jedino može da mu obeća da će njegov lik doživeti veličanstvenu smrt.

Posle ove aukcije, Džordž Martin je izjavio kao mu se za samo jedan dan javilo čak osmoro ljudi koji su ga preklinjali da se pojave u njegovoj narednoj knjizi. Autor “Igre prestola” je iskoristio svoju popularnost u humanitarne svrhe i već je sakupio preko 350.000 dolara za rezervat vukova u Santa Feu.

Izvor: telegraf

Pogledajte još