Rakić: Umesto što preti, Bahtiri da sedne da se dogovorimo

Rakić je rekao da je pozvao gradonačelnika južne Mitrovice da momentalno prestane sa provokativnom retorikom koja, kako je rekao, produbljuje podele, podstiče mržnju sa jedne i strah sa druge strane, i preti da ovaj grad gurne u nove podele.

"Umesto što planira rušenje parka koji se nalazi u opštini Severna Mitrovica, i koji nije u njegovoj nadležnosti, pozivam g. Bahtirija da sednemo za sto u Kosovskoj Mitrovici, Beogradu, Prištini ili Briselu i da zajedno dogovorimo izgled mesta na kome treba da izgradimo poverenje i u kome treba već koliko narednih dana da se igraju zajedno i srpska i albanska deca", istakao je Rakić.

“Kosovska Mitrovica je skupo platila svoju cenu, cenu slobode i znaće da je brani ukoliko to bude zatrebalo”, upozorio je on.

Gradonačelnik severne Mitrovice je naglasio da “niko ne treba da se igra sa mirom koji nam je u ovom trenutku preko potreban” i još jednom pozvao Bahtirija da, kako je rekao, bude jači od kukavica koje prete nasiljem, da se izdigne iznad svega i da već koliko sutra sednu i zajedno razgovaraju o daljoj budućnosti.

Pojedini mediji preneli su danas da je Bahtiri izjavio da je strpljenju došao kraj i da zato nova barikada na mostu na Ibru u vidu parka odmah mora da se ukloni.

Bahtiri je, kako prenose mediji, rekao da će, ukoliko se tokom današnjeg dana ne uklone barikade na glavnom mostu na Ibru, onda sutra videti šta će se dogoditi.

Na glavnom mostu na Ibru prisutni su pripadnici Kosovske policije i italijanski karabinjeri iz sastava Kfora.

Goran Rakić je večeras obišao park na glavnom ibarskom mostu na kome sa severne strane stoje table sa natpisom “Park mira” na srpskom i engleskom jeziku, dok je tabla sa južne strane na albanskom jeziku presavijena na pola.

Izvor: Press Online

Pogledajte još