Čokoladice za mršavljenje

Ko voli slatkiše, a nariočito čokoladu zna kako je to odricati se tog rajskog ukusa. Zbog zdravlja i vitke linije lekari kažu - izbegavajte slatkiše. I niko da izmisli zdrav i ukusan slatkiš. Donedavno. Verovali ili ne, sada se mogu kupiti čokoladice za mršavljenje dr Ereš i to kod nas u prodavnicama zdrave hrane i preko distributera. Proizvode se u obliku malih čokoladica lepo spakovanih u pojedinačne folije, pa onda u kutiju, a i u obliku žele čokoladnih tableta spakovanih u tubu. I najvažnije - proizvode se kod nas i to u Subotici. 


IME I SASTAV

Zovu se PRALINETTI – magic čoko pločice  i drugi proizvod je REDUKTOR – magic čoko žele tablete. Obogaćene su korisnim sastojcima poput zelenog čaja, kamilice i soja-lecitina. Ne sadrže materije štetne po zdravlje, a ubrzavaju metabolizam. Sadrže 40% manje masnoća i 50% kalorija u odnosu na konvencionalnu čokoladu. 

Osim balastnih materija, najveći deo čokoladnih proizvoda čini prirodan kakao koncentrat. A kakao je, poznato je, izvor mentalnog zdravlja i dobrog raspoloženja. 

Suština je što su ove čokoladice ukusne, od zdravih sastojaka, čiste organizam, a stvaraju osećaj zadovoljstva i sitosti. Uz njih se pije dosta vode. Zapravo, kada posle čokoladice popijete čašu vode, pšenične mekinje nabubre i otuda osećaj sitosti.  

"Ključni sastojak ovih proizvoda su dijetna vlakna, odnosno balastne materije u aktiviranoj formi, čije je dejstvo višestruko povoljno za naš organizam. Čokoladni proizvodi dr Ereša smanjuju i regulišu telesnu težinu bez propratnih negativnih efekata (jo-jo efekat); pomažu i podstiču probavu, peristaltiku i pražnjenje creva; smanjuju osećaj gladi i regulišu apetit; podstiču uspostavljanje zdrave crevne flore i pomažu crevnim bakterijama, jačajući odbrambenu moć organizma; upijaju masti i smanjuju nivo holesterola i triglicerida u krvi", navode proizvođači.

Kažu da se uz sistematsku potrošnju ovih čokoladnih proizvoda može smršati 4-6 kilograma za mesec dana. Preporučuje se dnevni preventivni unos od 3 do 4 čokoladice, a važno je piti i dosta vode, bar 2 litra dnevno, da bi balastne materije nabubrile i upile otrovne materije. Mogu se koristiti uz, i nakon bilo koje dijete, a sprečavaju i da se mukotrpno izgubljeni kilogrami ne vrate. 


(old_image)PRALINETTI – magic čoko pločice

U jednom pakovanju ima 20 posebno upakovanih čoko pralineta od po 10g. Ovo je slatkiš za one osobe koje jedu preko mere. Namenjen je dakle, svim ljubiteljima slatkiša koji žele da pored uživanja u izvanrednom čoko proizvodu, sa prirodnim ukusom: kokosa, lešnika, tiramisua i badema, kontrolišu svoju telesnu masu, spreče gojenje ili smanje telesnu masu kojom nisu zadovoljni i od koje im zavisi zdravlje, kondicija i raspoloženje.

Preporučuje se dnevni preventivni unos od 3 pločice, jer na taj način svakodnevno unosimo 4,8 grama dijetnih vlakana što će vrlo brzo ispoljiti očekivane efekte uz uživanje u slatkišu. Dnevno, za sprečavanje prekomernog unosa hrane dovoljno je pojesti 5 pločica. Kod gojaznih osoba koje su na tretmanu mršavljenja uz ovaj slatkiš potrebno je uneti 3 do 5 čoko žele-reduktora. 


(old_image)REDUKTOR – magic čoko žele tablete 

U tubi se nalazi 20 žele tableta od po 3 gr. Sadrži 15% dijetnih balastnih materija. Posebno su pogodne za osobe koje žele da smanje svoju telesnu masu. Proizvode se u više ukusa: ukus kafe, konjak-višnja, ukus ruma i mešani ukus.

Pored osvežavajućeg delovanja, ovaj proizvod nam omogućava unos dijetnih vlakana preko potrebnih organizmu radi regulisanja rada probavnog trakta. Konzumiranjem čoko-reduktor slatkiša efikasno smanjujemo osećaj gladi. Uz potrošnju od 3 do 4 tablete na dan i unos 2 litre vode na dan, potrošač će umerenim tempom regulisati - smanjivati svoju telesnu masu, od 4 do 6 kg na mesečnom nivou. 

ISPITIVANJA

Ispitivanje nutritivnih vrednosti i efekta mršavljenja čokoladnih proizvoda dr Ereša obavio je prof. Laslo Halmi, doktor Naučne akademije Mađarske, predsednik Mađarskog društva za naučno istraživanje gojaznosti i jedan od vodećih svetskih stručnjaka za mršavljenje. Njegova ispitivanja potvrdila su korisne učinke ovih proizvoda u regulisanju telesne težine. 

Magičnost koja se pominje u nazivu proizvoda ne odnosi se naravno ni na kakve neobjašnjive fenomene. Ona se odnosi na originalni tehnološki postupak, recept koji se primenjuje u izradi ovih proizvoda visokog kvaliteta, koji potvrđuje i nekoliko međunarodnih priznanja: Nagrada za vrhunski kvalitet 2004. u Parizu, Zlatna nagrada stoleća (QC100) 2005. u Ženevi, Međunarodne nagrade za dostignuće 2005. godine u Njujorku i Briselu. 

E, pa - probajte. Ja već jesam, veoma su ukusne, a ako se pridržavate uputstva - veoma su delotvorne!


J.Kocijan

Pogledajte još