Novak Đoković skupio 1,5 miliona dolara za poplavljena područja

Prvi takav objekat biće predškolska ustanova "Galeb" u Petrovcu na Mlavi, za čiju je sanaciju i opremanje potrebno 136.000 dolara, koje je u potpunosti obezbedila Fondacija.

Tim povodom su predstavnici "Novak Đoković Fondacije", Opštine Petrovac na Mlavi i predškolske ustanove "Galeb" potpisali ugovor o donaciji.

"S obzirom na to da je poplavljeni predškolski objekat jedini u Petrovcu na Mlavi, odlučili smo da prvi deo prikupljenih donacija usmerimo baš u njegovo renoviranje, sanaciju i opremanje. Vrtić je površine 1.350 m2 i njega je do poplava, svakodnevno pohađalo 350 dece.

Maksimalna vrednost radova procenjena je na 136.000 dolara i uključuje građevinske radove i kupovinu opreme koja je uništena. Radovi će početi u narednih nekoliko dana, a očekuje se da će objekat kompletno biti renoviran i opremljen do kraja avgusta.

Naš tim svakodnevno je u komuniciji sa lokalnim samoupravama i obilazi devastirane predškolske objekte u Srbiji. Fondacija će obaveštavati javnost o svim narednim objektima koje ćemo pomoći donacijama i koje ćemo obnoviti.

Uradićemo sve što je u našoj moći da se deca što pre vrate se u svoje vrtiće", izjavila je Gorana Džudža Jakovljević, projekt mendžer "Novak Đoković fondacije".

Ona je napomenula i da bi želela da pohvali upravu vrtića "Galeb" i roditelje, jer su kontaktirali i obavestili Fondaciju o problemu koji ih je zadesio, ali i da izrazi zahvalnost što je opština podržala i pokazala želju da pomognu sanaciju ovog predškolskog objekta.

Zahvalnost za humani gest Fondacije, izrazio je prilikom potpisivanja ugovora, Radiša Dragojević, predsednik Opštine Petrovac na Mlavi.

Pored Petrovca na Mlavi, realizovana je i poseta Svilajncu i u toku su dogovori sa lokalnim vlastima o potrebama sanacija vrtića u ovom gradu. Fondacija će narednih dana uputiti grantove za pomoć Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u saradnji sa UNICEFom, a detalji i namena grantova će biti naknadno saopšteni.

Izvor: Medio

Pogledajte još